Пошук по сайту

ЗВЕРНЕННЯ щодо посилення протипожежного режиму в осінньо-зимовий період та під час відзначення свят Різдва Христового та Богоявлення

Із настанням осінньо-зимового періоду значно збільшується кількість пожеж, які призводять до нанесення значних матеріальних втрат і людських жертв. У вогні також зникають наші старовинні храми, які є пам’ятками історії та архітектури.

Основними причинами виникнення пожеж є: інтенсивне використання опалювальних приладів, які здійснюють перенавантаження електричних мереж; використання саморобних електроприладів та прокладення електричного кабелю біля легкозаймистих предметів; використання невідповідних електричних гірлянд та прикрас; недотримання правил протипожежної безпеки у випадках необережного поводження з вогнем у храмах.

З цього приводу звертаюся до всечесних отців парохів та адміністраторів храмів Сокальсько-Жовківської єпархії провести інструктаж відповідальних у храмах осіб про необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки та обов’язково подбати про засоби пожежогасіння (вогнегасники, пісок, вода та інше).

Для запобігання пожеж у культових спорудах закликаю усіх вірних Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ дотримуватись встановлених норм та правил протипожежної безпеки, обережно і відповідально поводитися з вогнем при використанні свічок, лампад, кадила.

о. Ярослав Петруха, голова комісії сакрального мистецтва

Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336