Пошук по сайту

12-14 жовтня - Марійські дні молитви за Україну

Звернення Комісії у справах мирян УГКЦ до мирян та всіх українців з нагоди Марійських днів молитви за Україну:

Закликаємо 12 жовтня 2014 р. Б. (або ж у одну з неділь жовтня, визначену місцевим єпископом) о 15:00 год. вийти на Хресну ходу миру з процесійними хрестами, хоругвами, чудотворними іконами, мощами святих у містах та селах України, скрізь де є українці.

Осінь цього року є 25-ю річницею легалізації Української Греко-Католицької Церкви – мучениці, яка пережила комуністичний терор і з її відродженням розпочався процес відродження України, коли десятки тисяч людей вийшли з молитвою на вулиці. Важливою є публічна молитва: молитовні хресні ходи – це наше свідчення вірності і вдячності Богові та Пресвятій Богородиці за дар свободи. Надзвичайно важливим є процес подальшого переображення нашого народу, розширення простору гідності, переміни свідомості, навернення й освячення всіх людей, бо тільки молитвою зможемо подолати корупцію і суспільний гріх.

13 жовтня 2014 р. Б. (у понеділок) виповнюється 97 років відтоді, коли Пресвята Богородиця об’явилася востаннє трьом дітям у Фатімі (Португалія), звершила «чудо сонця» для сімдесяти тисяч там присутніх людей і закликала всіх до молитви, покаяння і навернення: «щодня відмовляти вервицю на честь Пресвятої Богородиці, щоб досягнути миру для світу та кінця війни [Першої світової]». Також Богородиця просила молитися за навернення Росії, де розпочався комуністичний терор і ненависть до Божої Церкви, які тривають і понині.

В цей день, 13 жовтня 1917 р., як зазначив владика Інокентій Лотоцький (ЧСВВ) у збірнику своїх проповідей «Хваліте Господа», у Москві вчителька Марія Алєксандрова привела дітей в центральний храм на урок релігії, і в цей момент увірвалися на конях комуністичні бойовики, побили дітей, деяких аж до смерті, шаблями порізали ікони і порубали іконостас, осквернили храм. Коли вчителька прибігла до міського урядовця і розповіла про ці страшні речі, він холоднокровно відповів, що це все відбувається з його дозволу. Так почалася Жовтнева революція – апокаліптичний наступ червоного дракона (Од.12, 3), який засів на московському троні.

Пропонуємо 13 жовтня в кожній нашій парафії ввечері після вечірніх богослужінь помолитися вервичку (чи молебень) до Пресвятої Богородиці про заступництво і покров для всього нашого народу, про правдиве покаяння всіх грішників у світі, а особливо молімося за навернення Росії, бо коли навернеться народ Росії – зупиниться війна. Важливо, щоб цього дня люди чисельно приступили до сповіді, нехай кожен приведе зі собою ще двох-трьох сусідів чи знайомих – тих, які давно чи роками не сповідалися. Цього дня можна здійснити Акт присвячення України і світу (а особливо Росії) Непорочному Серцю Марії (додаткові матеріали на сайті комісії).

14 жовтня 2014 р. Б. (у вівторок) – празник Покрова Пресвятої Богородиці. Це свято завжди було важливим в історії нашого багатостраждального народу, особливо в лихоліття війни. 6 квітня цього року, у п’яту неділю Великого посту Глава УГКЦ Блаженніший Святослав урочисто відновив Акт посвяти українського народу під Покров Богородиці, подібно як це зробив вперше князь Ярослав Мудрий у 1037 році та багато церковних провідників народу, серед яких великий митрополит Андрей Шептицький. Цей акт не є формальністю, а дієвим закликом до активної молитви. Пропонуємо повторити цей акт у день празника Покрови.

Поєднання пам’яті цих трьох подій (25-та річниця легалізації УГКЦ, 97-ма річниця об’явлень у Фатімі і свято Покрова Пресвятої Богородиці) є важливою історичною нагодою, аби ми всі разом, вийшовши на вулиці, попросили Господа Бога за молитвами Пресвятої Богородиці про навернення всього Українського народу і про новий розквіт нашої Держави та Церкви.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336