Пошук по сайту

Екобюро УГКЦ ініціює акцію проти шкідливих підпалів трави та листя

Весняний та осінній час – це час тотальних підпалів та спалювання залишків рослинності. Це також час, коли наші села та містечка перетворюються на "газові камери", зроблені нашими ж руками чи нашою байдужістю.

Такими словами розпочинається заклик Екобюро Української Греко-Католицької Церкви щодо ініціативи, спрямованої на вирішення проблеми підпалів.

Екологічне Бюро УГКЦ створило спільноту у соцмережі Фейсбук під назвою "Ні підпалам",- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології. У ній, а також на сайті Екобюро, регулярно з'являються роз'яснювальні матеріали на тему, чому так шкідливо і для природи, і для людини спалювати траву, листя, і що натомість потрібно робити з рослинними залишками, щоб не завдати шкоди довкіллю.

"Бюро УГКЦ з питань екології закликає усіх вірних усіх конфесій та всіх свідомих громадян відмовитись від цієї шкідливої звички та врозумити тих, хто це робить! Свідомі християни та свідомі громадяни, об’єднаймось і скажімо категоричне "Ні підпалам"! Той, хто любить свого ближнього і себе, той не може спалювати рослинність! Хто любить свою Батьківщину, – той дбатиме про її довкілля!" – закликають ідейники ініціативи.

Підпалювання трави руйнує ґрунтовий шар, спалює мікроорганізми, комах і навіть дрібних тварин, а спалення листя вивільняє в повітря канцерогенні речовини, накопичені за цілий рік, і ми цим дихаємо. Детальніше про всі наслідки такого необдуманого поводження можна почитати на сайті Екобюро та у спільноті "Ні підпалам", які постійно оновлюються.

На сторінці "Ні підпалам" також створено опитування "Чи Ви готові зробити зауваження тим, хто спалює рослинність?", до якого може долучитися кожен.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336