Пошук по сайту

В Олеському християнському таборі проведено День любові до довкілля

11 червня з ініціативи комісії у справах екології Сокальсько-Жовківської єпархії для учасників дитячого християнського табору в смт Олесько проведено День любові до довкілля.

Табір збирається вже котрий рік, його організовує брат Августин ЧСВВ, проте до цьогорічного табору додався ще екодень.

Розпочався цей день Божественною Літургією на якій діти разом із священиком – референтом з питань екології о. Тарасом Дзьобою, дякували Господу за Ним створений прекрасний світ і просили в Бога для всіх людей християнської екологічної свідомості.

Після сніданку, перед тим як роздумувати про чистоту душі, дітки зайнялися прибиранням табору, де кожен мав свою відведену ділянку і вже за 30 хв. спільними зусиллями в таборі навели чистоту.

Відтак разом з священиком, аніматорами та семінаристом учасники табору сформували коло, яке було немовби символом нашої планети – землі. Священик старався донести до свідомості дитячих сердець розуміння відповідальності за наш спільний дім - планету Земля та важкість екологічного гріха, пояснивши, що коли ми зневажливо ставимося до довкілля, то тим самим ображаємо і Бога Творця всього.

Також дітки грали в ігри, які спонукали їх до задуми над виправленням сучасних екологічних помилок людства.

Переглядом повчального екологічного мультфільму «Лоракс» завершився «день любові до довкілля» в Олеському таборі, але цим тільки почалося їх більш свідоме ставлення до Богом створеного світу.

Повідомив о. Тарас Дзьоба

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336