Пошук по сайту

Учні Катехитичних шкіл здійснили прощу до мощей блаженного Миколая Чарнецького

На закінчення навчального року 10 і 12 червня відбулася проща учнів катехитичних шкіл Сокальсько-Жовківської єпархії до мощей блаженного Миколая Чарнецького, в храмі св. свящмч. Йосафата у м. Львові.

Проща присвячена Року Віри та Ювілею 1025-ліття Хрещення України. Діти, батьки, катехити і священики загальною кількістю понад 1600 осіб під проводом Головного катехита єпархії владики Михаїла Колтуна молилися Молебен до Христа Чоловіколюбця, просили кріпості у звершенні свого християнського покликання та зросту у святій вірі. Після читання св. Євангелія архиєрей звернувся до присутніх з батьківським повчальним словом.

Особливою молитвою та квітами діти зі своїм єпископом вшанували блаженного Миколая, який переніс великі терпіння за вірність Богові і любов до рідної Церкви.

Урочистості богослужінню надавав спів дитячих хорів із парафій св. Миколая м. Радехів та св. Йосафата м. Червоноград. Басюк Катерина заспівала пісню «Вільна птаха», з котрою стала переможцем у конкурсі «Пісня серця».

Надзвичайне враження справила на всіх вистава «Ісус – Син Бога живого», яку всі учасники прощі переглянули у Національному Академічному Українському Драматичному театрі ім. М. Заньковецької у Львові.

Повідомив о. Михайло Микита,
голова Катехитичної комісії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336