Пошук по сайту

Освячення храму святого Юрія Побідоносця у виправній колонії № 47 м. Сокаля

2 червня 2017 року у виправній колонії № 47 м. Сокаля відбулося освячення храму святого Юрія Побідоносця. Його звершив Кир Михаїл Колтун, Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії. Цей храм став плодом спільних зусиль капелана колонії о. Андрія Дутчака, керівництва цієї установи, осіб, що відбувають у ній покарання та численних жертводавців.

СВІТЛИНИ

Перед початком цієї урочистості, Кир Михаїл поспілкувався з ув’язненими, розповів про особливості військового та пенітенціарного капеланського служіння, яке він очолює у нашій Церкві з 2 червня 1996 року, тобто рівно 21 рік.

Владика передав численні свідчення військових із зони бойових дій, де він сам неодноразово бував, про те, якою є важливою присутність священика у цих небезпечних місцях, як скріпляє наших військових віра, молитва, дух братерства і довіри один до одного. Єпископ також заохотив в’язнів не зневірюватися, а мати надію на зміну свого життя: «Не розчаровуйтеся, браття, через те, що ви є тут, Церква молиться за вас! Христос сказав: «Я був у в’язниці і ви Мене відвідали». Це є завдання всього цивілізованого світу – звернути увагу на страждаючого в’язня, його відвідати. І не лише відвідати, але полюбити його».

Після діалогу Владики з особами, котрі відбувають покарання, розпочалася урочиста частина даного заходу, який зібрав багатьох людей, що спричинилися до побудови храму. Серед них також – Дзюдзь Михайло Семенович, начальник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства Юстиції України. Впродовж цієї частини дійства лунали численні слова вдячності та відбулося нагородження грамотами від Преосвященного Владики і керівництва колонії за докладені зусилля у побудові святині.

Відтак, усі присутні зайшли до новозбудованого храму, і Архиєрей, у присутності багатьох священиків та вірних, здійснив чин його освячення. Далі розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія. У євангельській проповіді Кир Михаїл як зразок взаємовідносин між начальниками і в’язнями поставив приклад святого апостола Павла та його наглядачів під час поїздки до Риму, де арештований апостол мав стати на суді перед кесарем за віру в Ісуса Христа. Під час цієї подорожі, сповненої небезпек, апостол підкоряється своїм наглядачам, а ті у свою чергу слухають і виконують його поради у певних ситуаціях. Такими, на думку Владики, повинні бути взаємини між начальниками колонії і засудженими, взаємини на основі поваги, довіри та взаємного слухання.

Ростислав Гадада, прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336