Пошук по сайту

З’їзд капеланів пенітенціарного душпастирства

30 травня Преосвященний Владика Михаїл взяв участь у зборі капеланів пенітенціарного душпастирства УГКЦ, під назвою: «Виклики служіння у часі пенітенціарної реформи», який проводиться у Патріаршому Домі у Львові з 29 по 31 травня. Даний захід покликаний дослідити та осмислити важливість пенітенціарного служіння, виклики, які під час нього постають, шляхи їх розв’язання та методи покращення діяльності цього душпастирства.

СВІТЛИНИ

Впродовж з’їзду в'язничних капеланів, обговорювались та обговорюватимуться наступні теми: «Виклики служіння у часі пенітенціарної реформи», «Практичні питання морального богослов'я і сповідництва», «Аспекти взаємодії пенітенціарного душпастирства у програмах пробації», «Біблійні коментарі отців Церкви щодо поневолення і свободи».
Владика звернувся до учасників даного семінару, пояснюючи суть пенітенціарного служіння як служіння милосердя. Ключем, який розкриває цю суть є слова Господа у Євангелії: «Я був у в’язниці, і ви відвідали Мене». Христос закликає в кожній особі, зокрема страждаючій, бачити Його самого. Це підкреслив у промові Кир Михаїл: «Відвідуючи ув’язненого, ми відвідуємо Христа. Інколи дуже важко це усвідомити, важко побачити у цих особах самого Господа. Однак, це виражено словами євангелистів. Важливо зрозуміти ці слова і прийняти їх, щоб цей світ став кращим, Божим, щоб покарання зробити співчутливим, милосердним. Караючи, Господь виявляє своє безмежне милосердя, роблячи все, щоби грішника відвернути від гріха і привернути до Себе: «Хочу не смерті грішника, але щоб він навернувся і жив».
Архієрей подав також напрямні про те, як ми у житті повинні сприймати терпіння та їхній сенс: «Кожне терпіння є допустом Божим, навіть війна. Мусимо покластися на Божу волю, молитися, не опускаючи рук. Необхідно відгукнутися на заклик Матері Божої у Фатімі і молитися за навернення Росії. Ми повинні саме молитися за навернення наших ворогів, відкидаючи почуття ненависті і бажання помсти. Потрібно вірити, що це навернення настане. Також ми повинні вірити у позитивну зміну життя осіб, котрі покарані за певні негативні вчинки і перебувають у місцях позбавлення волі. Доручаймо їх Божому провидінню та Пресвятій Богородиці – Тій, яка довірилася і є прикладом повної довіри».

Ростислав Гадада, прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336