Пошук по сайту

Привітання владики Михаїла (Колтуна) з нагоди свята Покрову Пресвятої Богородиці і Дня захисника України

Дорогі наші воїни – захисники України!

У це величне християнське свято Покрову Пресвятої Богородиці Господь Бог віддає під опіку і заступництво Небесної Матері увесь Божий люд. Засвідчивши свій захист боголюбивому народові від пошесті ворогів, Богородиця не перестає тримати свій омофор над кожним, хто стоїть на сторожі миру, відстоює правду та боронить життя.

Напевно що невипадково у цей день ми святкуємо також День захисника України. Адже сьогодні кожен правдивий захисник, який керується незламними та непохитними християнськими цінностями, допомагає Пречистій тримати омофор захисту та заступництва. Ви, захисники України, є тими, ким послуговується Богородиця для несення покрову у найбільш небезпечні та смертоносні місця, залишаючись завжди з вами та заступаючи вас.

Сьогодні єднаюсь з кожним захисником у молитві та віддаю вас у руки Небесної Неньки. Нехай та, Яка стала Матір’ю Життя, береже тебе, дорогий воїне-захиснику! Нехай Пречиста провадить тебе, оборонцю України, дорогою правди і добра, щоб ти завжди гідно сповняв своє покликання, слідуючи шляхом Божих заповідей.

У цей день разом зі всіма військовими капеланами припадаємо у молитві до стіп Небесної Неньки і просимо за тебе та увесь боголюбивий український народ: «Милосердя двері відкрий нам, благословенна Богородице, щоб, надіючись на Тебе, ми не погибнули, але щоб вибавилися Тобою від бід, Ти бо – спасіння роду християнського».

†† + Михаїл (Колтун),

Керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ

у справах душпастирства силових структур України

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336