Пошук по сайту

Освячення церковних дзвонів у смт. Жвирка

 25 листопада 2017 р. Б. Владика Михаїл (Колтун) у парафії Святого Духа у смт. Жвирка, Сокальського деканату здійснив Чин освячення дзвонів.

Дзвони, вагою 350 та 150 кг, були виготовлені у відомій майстерні Фельчинських в Перемишлі (Польща) за пожертви парафіян.

Відповідно до Чину освячення, дзвонам надано імена: «Петро» - на честь б. п. о. Петра Фецюха, першого пароха храму Зіслання Святого Духа у смт. Жвирка, та «Йосип» - на честь б. п. Йосипа Кулика, багатолітнього члена церковного братства, громадського діяча смт. Жвирка.

СВІТЛИНИ

«Хай голос цих дзвонів заносить наші молитви до Бога, а Господь хай помагає нам у кожній потребі», сказав Владика Михаїл.

«Нехай голос цих дзвонів кличе кожного з нас до церкви, до молитви, до віри. Нехай цей дзвін дзвонить у радісних подіях нашого життя, а також відпроваджуючи до вічності близьких нам людей. Ми сьогодні біля цих дзвонів, у день вшанування пам’яті жертв Голодоморів, запалили лампадки, які горять символічно за тими людьми, за якими не грали дзвони», сказав настоятель храму о. декан Петро Звір.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336