Пошук по сайту

«Матері в молитві» Підкамінського деканату зустрілися в Підгорецькому монастирі

26 листопада 2016 року, в храмі Благовіщення Пречистої Діви Марії Підгорецького монастиря ЧСВВ, відбувся з’їзд спільнот «Матері в молитві» Підкамінського деканату.

СВІТЛИНИ

Учасників, яких зібралося майже сто осіб, привітав отець-декан Михайло Бакай. Відтак матері мали «молитовне правило» спільноти. Опісля було звершено Божественну Літургію, яку очолив отець-ігумен Віктор Батіг, ЧСВВ. Повчальну проповідь про роль матерів в житті Церкви виголосив о. Ярослав Царик, голова мирянського руху. Після обіду учасники заслухали лекції як вберегтися від маніпуляцій та діянь деструктивних сект. Доповідачами були: п. Анна Боднар та п. Олег Паска, провідні спеціалісти центру допомоги для постраждалих від сект та псевдо-релігійних рухів «Якір». Після того учасники помолилися Акафіст до Божого Милосердя та з запаленими свічками вознесли молитву у Панахиді за жертв Голодомору.

Отець-декан наголошує, що «важливо, щоб матері відчули живу присутність у житті Церкви та парафії. Для того і проводяться подібні зустрічі, щоб об’єднувати в Церкві спільноти побожних людей».

Всі учасники отримали іконки Богородиці Цариці миру з Назарету, де на звороті надрукована «молитва про захист», яку матері будуть практикувати в своєму подальшому християнському житті.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336