Пошук по сайту

Діти з парафій Підкамінського деканату мали змагання з пішого туризму

Нещодавно у підніжжі гори Збараж, що на території комплексної геолого-ботанічної пам’ятки природи Національного природного парку «Північне Поділля», відбулися змагання з пішого туризму серед дітей з парафій Підкамінського деканату УГКЦ, які проходили під гаслом «Виховання християнської моралі через фізичну культуру і спорт».

Захід організовано деканом, настоятелем церкви Успіня Пресвятої Богородиці селища Підкамінь отцем Михайлом Бакаєм. Метою заходу було: формування здорового способу життя засобами туристсько-краєзнавчої роботи, популяризація і розвиток пішого туризму, удосконалення вмінь і навиків з техніки туризму, підвищення спортивної майстерності, організація змістовного дозвілля учнівської молоді.

Розпочалося триденне спортивно-туристичне дійство шикуванням дитячих команд на мальовничій поляні, що величаво розкинулася за селом Переліски поміж букових лісостанів Вороняцького горбогір’я, та молитвою за здоров’я усіх учасників змагань.

Першого дня для дітвори настоятелі сільських парафій провели Християнську вікторину, працівники відділу еколого-освітньої роботи і відділу рекреації та туризму НПП «Північне Поділля» розважали дітей вікториною на теми екології та природного довкілля рідного краю. Після вікторин для учасників команд відбулося навчання та інструктаж з етапів туртехніки та конкурс в’язання туристичних вузлів. Завершився перший день конкурсом української пісні біля високо палаючої ватри.

Другого дня команди юних туристів вийшли на туристичну трасу і змагалися в проходження таких туристичних етапів як навісна переправа, прохід траверсом, крутий спуск, прохід по паралелях, крутий підйом та переправа по колоді. Саме другий день був найбільше напруженим та найцікавішим для юних туристів, які брали участь у змаганнях з техніки подолання природних перешкод на маршрутах.

Третього дня учасники спортивно-туристичних змагань брали участь в екологічному квесті, який для дітвори підготовили і провели еко-освітяни НПП «Північне Поділля», та в конкурсі на найкращий побут. Окрім того для дітей в час перерви та дозвілля, дівчата-аніматори із Підкаменя щоденно влаштовували банси – емоційні танці для зняття напруги та морального відпочинку між різними етапами змагань.

Після прибирання території та нагородження переможців, в обідню пору, щасливі від триденного спілкування із природою дітвора та її наставники роз’їхалися по домівках.

НПП "Північне Поділля"

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336