Пошук по сайту

На Велику коляду в Зашкові зібралися церковні хори з сусідніх сіл

Торік у Зашкові співали три нові хори, до яких увійшли мешканці різних частин села, а цього року на велику коляду у Зашкові зібрались три церковні хори з трьох сіл: Завадова, Зарудець і Зашкова.

Минулорічна ініціатива настоятеля парафії о. В. Грицайка щодо Прощання з колядою цьогоріч розрослася і претендує таке святкування у наших селах бути традиційним. Додав живинки і шкільний ансамбль у різдвяних піснях.

Давненько на культурних заходах у Зашкові не було настільки людно. Тож теплий зал Народного дому, наповнений гамором очікування коляди, свідчить про влучність ідеї розколяди. Понад 60 хористів потішили звучанням народної, канонічної, нової та давньої коляди. Що цікаво, усі коляди непересічні, адже заспівано нові тексти або нові опрацювання давніх коляд. Якщо підсумувати, то загалом зашківчани заспівали канонічні та нові коляди, завадівці – народні та давні, а зарудчани дібрали лагідно-божественного наповнення коляд.

Наприкінці зашківчани, завадівці та зарудчани колядували невгамовно спільно в залі, частуючись пампушками, глінтвейном та смачним кулішем.

«Тож нехай і на далі розростається коляда у наших селах…»

Повідомила Олеся Пастущак

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336