Пошук по сайту

Прощання з колядою у парафії с. Завадів

7 лютого в церкві Пресвятої Богородиці Володарки України с. Завадів Дублянського деканату уже вкотре в проходить найулюбленіше свято громади, а в першу чергу дітвори – прощання з колядою.

Це вже стало традицією так гарно і колоритно завершувати цикл Різдвяно-зимових свят. І цього року о. Іван, парох села, поблагословив всіх на гарний почин і закликав всіх спільно колядувати.

«З нами Бог! Розумійте народи! І покоряйтеся, з нами Бог!» - такими словами розпочалося наше свято.

Учасники відтворили увесь цикл зимових свят: Різдво, Старий рік та Водохреща, об’єднуючи в одне прекрасне дійство. Лунали прекрасні колядки у виконанні церковного хору як і найбільш поширені так і старовинні. Було використано також і сучасні колядки про наше наболіле (про теперішню ситуацію на Сході) і патріотичні віншування. Перехід між колядками супроводжувався дзенькотом дзвіночків, а також гарними віншуваннями. А хлопці засівали на мир, добро. Колоритності святу додала різдвяна пастирка.

Колядувала вся церква. Не можливо передати тих емоцій і враження з якими люди йшли додому. Наколядувавшись, дехто навіть і захрип)))) розходились по домівках з гостинцями, адже на завершення свята було мировання і роздача пампушків.

Повідомила Оксана Дякович

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336