Пошук по сайту

Свято Незалежності України у с. Цеблів

24 серпня у храмі безсрібників та чудотворців Косми і Дам’яна с. Цеблів Белзького деканату служилась подячна Божественна Літургія, в якій парафіяни дякували Господеві за отримані дари і просили миру, спокою та всіх потрібних ласк для нашої Неньки-України, для військових, капеланів і волонтерів.

Після Святої Літургії процесійною ходою, в якій лунали українські пісні, вирушили до могили Січових Стрільців. Біля могили, уквітчаної гронами червоної калини, помолились Панахиду за тих, хто віддав своє життя за волю України, а також заспівали Державний Гімн України. Із привітальним словом до всіх присутніх звернувся парох о. Віктор Семен. Свою промову священик завершив уривком з поезії Т. Шевченка «В Казематі» .

Свято 25-ліття Незалежності України продовжилось у Народному Домі с. Цеблів, організаторами якого були сестри Згромадження св. Йосифа, завідуюча п. Надія Панасюк та бібліотекар п. Уляна Ґудзик. Гостей залу зустріли із запашним короваєм.

Під час концерту слухачі мали можливість повернутись спогадами у цей важкий для країни час, час змін, 1991 рік і цими спогадами прийшли до сьогоднішніх днів. За участі дітей та організаторів зі сцени лунали вірші, пісні про нашу славну Батьківщину, а також учасники затанцювали українські танці: «Перлина Україна» і «Донечка України». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх тих, хто життя своє поклав за долю нових поколінь. Старші хлопці із веселою сценкою привітали присутніх зі святом, а також у військовій формі разом з піснею «Воїни світла, воїни АТО» показали невеличке дійство.

Слова привітання лунали теж для наших хліборобів та шахтарів, без праці яких нам не обійтись у щоденному житті. В дарунок для них звучали пісні у виконанні наймолодших учасниць, а вони у знак подяки від шахтаря Тараса Саса отримали солодощі.

На завершення заходу у залі пролунала пісня «Господи помилуй», у виконанні с. Мар’яни Власенко, вчителя школи та виголосу учасниками: «Слава Україні! Героям Слава!» Усі присутні оплесками подякували учасникам за свято та спільно проведений час. Опісля розглядали виставку книг та малюнків, які малювали діти.

СВІТЛИНИ

Повідомили організатори свята

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336