Пошук по сайту

У Белзі обговорили перспективи створення відпустового центру «Корчмин»

4 лютого 2016 року у Белзькій міській раді відбулася нарада щодо перспектив створення Єпархіального відпустового центру «Корчмин», в якій взяв участь о. Олексій Яворський, декан Белзький.

Також у нараді брали участь: голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих, голова районної ради Микола Пасько, начальник відділу містобудування та архітектури РДА Мирослава Баралус, начальник відділу Держгеокадастру Сергій Бермес, Белзький міський та Корчівський сільський голови, представники прикордонної служби, Белзького історико-культурного заповідника, духовенства та громадських організацій.

Дванадцять років поспіль, 28 серпня, на українсько-польському кордоні в с. Стаївці Сокальського району та в с. Корчмин Томашівського повіту (Республіка Польща) проходять Транскордонні Дні добросусідства. Цього року тут планується створити духовний паломницький центр. Учасники наради обговорили концепцію будівництва даного центру. Оскільки землі, де планується будівництво, розпайовані, було вирішено провести зйомку місцевості та вирішувати проблеми щодо відведення землі.

Довідка

Проща в Корчмині має вікову історію. Мешканці з белжчини та навколишніх регіонів приходили до цього місця на молитву аж до 1951 року, коли село розділив українсько-польський кордон. Церква опинилася на польському боці на відстані 500 метрів від кордону, а каплиця з чудодійним джерелом на українській стороні на відстані 20 метрів. Давню традицію відновили понад десять років назад. З того часу щорічно на території розділеного державними кордонами села Корчмин (Польща, Люблінське воєводство) і Стаївка (Україна, Львівська область) проводяться транскордонні зустрічі, а в їх рамках – молитовна проща до чудотворного джерела у місці явлення Матері Божої та з нагоди празника Успіння Пресвятої Богородиці, 28 серпня.

Повідомляє інтернет спільнота «Белз» та Сокальська РДА

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336