Пошук по сайту

У Стремені освячено новозбудовану церкву

14 жовтня у селі Стремінь Белзького деканату освячено новозбудований храм Покрови Пресвятої Богородиці.

Велика кількість святково одягнутих в українські строї парафіян, жителів навколишніх сіл та гостей прийшли на свято освячення величного храму. Кожен хотів долучитися і пережити цю спільну молитву, радіючи і дякуючи Пресвятій Богородиці.

З благословення правлячого Архиєрея Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїла Колтуна Чин освячення новозбудованого храму звершив отець-канцлер Роман Синицький, відтак очолив Божественну Літургію. Співслужили священники зі всієї округи.

У проповіді отець Роман дав пояснення терміну «церква» і наголосив, що церква – будівля не має свого правдивого значення без церкви – вірних. Та висловив надію, що ця церква буде згуртовувати людей навколо молитви та послужить не тільки сучасним, а й майбутнім поколінням.

Після завершення Літургії о. Роман подякував пароху о. Тарасу Гнатіву, парафіянам, жертводавцям та будівничим за невтомну працю у побудові Божого храму.

На кінець о. Тарас Гнатів склав щиру подяку Преосвященному Владиці Михаїлу за благословення на освячення новозбудованого храму; присутнім священикам та гостям за гарне свято і спільну молитву; всім небайдужим людям, які долучилися до будівництва храму матеріальною і духовною підтримкою.

Освячення цієї церкви це ще один доказ дії Божої сили, Божого благословення та заступництва Пресвятої Богородиці. Коли 13. 08. 2011 року згоріла стара дерев’яна церква Покрови Пресвятої Богородиці, люди побивалися: « За що? І навіщо?». Та незважаючи нінащо зібралися на силах і розпочали будівництво нового храму, але ніхто не вірив, що за такий короткий час (3 роки) храм буде освячено. Та як наголошує о. Тарас: «Якщо робити добру справу та ще й на Божу славу, Бог обов’язково допоможе. І ще, що в людей неможливе в Бога можливе».

Ольга Іванівна Владика, директор початкової школи у с. Стремінь

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336