Пошук по сайту

«Жити у чистоті», - тема бесіди з старшокласниками м. Соснівки

23 листопада 2016 року з ініціативи о. Зеновія Буньо, настоятеля церкви свв. апп. Петра і Павла м. Соснівки, п. Володимиром Андрушко, доцентом, кандидатом історичних наук, було проведено бесіду із старшокласниками Червоноградської загальноосвітньої школи № 14 на тему «Жити у чистоті. Ось чому…».

Мета бесіди – підготовка старшокласників до майбутнього сімейного життя на основі Біблії, традиційних для України сімейних цінностей, родинних традицій і звичаїв, подружніх і батьківсько-дитячих взаємин.

Учні 9 – 11 класів мали можливість поспілкуватися з вченим на такі важливі для них теми як подружнє життя, наслідки сексуального життя перед шлюбом, чистота відносин між хлопцем та дівчиною. Зокрема, дітей вчили як триматись осторонь алкоголю і наркотиків, як розпізнати негатив у музиці, фільмах, літературі.

Школярі винесли із лекції, що справжня любов довготерпелива і несамолюбна і що дуже важливо дотримуватися дошлюбної чистоти від сьогодні аж до одруження. Сім’я і батьківство – це те, чого не вистачає нашій країні, нашій культурі, нашому спільному життю тут і тепер. Діти зрозуміли, що Бог є Творцем сім’ї. Так, Він Сам і будує сім’ї, і допомагає чоловікові і дружині, наділяючи їх силою, втілити переконання в дію.

Повідомила Наталія Щербань

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336