Пошук по сайту

Соснівчани здійснили першу пішу прощу до ікони Кристинопільської Богоматері

13 травня 2016 року парафіяни церкви Петра і Павла міста Соснівки здійснили першу пішу прощу до чудотворної ікони Божої Матері Кристинопільської у м. Червоноград.

Кожен йшов з певним наміренням, з проханням про допомогу у вирішенні певних життєвих проблем. У прощі прийняло участь близько двохсот парафіян. Особливо приємно, що більшість прочан (близько 150) були діти та молодь. Очолив прощу отець Зеновій Буньо, настоятель парафії та декан Червоноградський.

У селі Волсвин прочан торжественно і радісно зустрів отець Василь Дубецький разом з парафіянами. Після спільної молитви та гостин, проща вирушила до чудотворної ікони Кристинопільської.

У монастирі святого Юрія, де знаходиться чудотворна ікона, прощу зустрів отець-ігумен Ігнатій Москаль, ЧСВВ. Він розповів історію монастиря та ікони. Потім усі спільно помолилися Молебен до Пресвятої Богородиці. На кінець кожен особисто молився до чудотворної ікони про здійснення намірення, з яким вирушав у прощу. Після закінчення прощі радісні і піднесені прочани автобусами повернулися додому.

Декілька відгуків про прощу

Сашко, 10 років: «Це моя перша проща. Дуже сподобалось і зовсім не важко. Надіюсь, що наступного року знову підемо у пішу прощу».

Олена, 61 рік: «Вже декілька днів відчуваю піднесення і легкість на душі. Дуже приємні спогади».

Родина Мрочко (на прощі були тато, мама і троє їх дітей): «Ми страшенно задоволені. Така проща є корисною для усієї нашої родині».

Ірина, 42 роки: «Думаю, що ця проща є дуже потрібною не лише для мене, але і для всієї громади, навіть для всього міста, бо дає поштовх до духовного відродження».

Повідомили парафіяни церкви святих Петра і Павла міста Соснівки

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336