Пошук по сайту

Отець Михайло Нискогуз про візит до ПАРЄ у Страсбург

25 січня у Страсбурзі відкрилася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, що тривала до 29 січня, на яку було запрошено українську делегацію, учасником якої був священик Михайло Нискогуз із Червонограда.

Про цю подію отець Михайло розповів у соціальній мережі:

«Засвідчити героїчну боротьбу України проти московських загарбників та їх найманців на запрошення депутатів європарламенту від України прибула делегація співвітчизників.

До складу цієї делегації входили бійці АТО, що отримали пораненя у боях, студенти, батьки і родичі загиблих воїнів та люди вигнані війною із власних осель Луганщини.

Я бачив полум’яну молитву українців Сходу і Заходу у храмах по дорозі до Страсбургу. Вони просили в Бога припинення кровопролиття і настання миру.

27 січня члени групи, ми із священиком Михайлом Николин із Ст. Самбора, що на Львівщині, мали 40-хвилинну зустріч з папським нунцієм при ПАРЄ. Ми просили нунція розповісти Святішому Отцеві про біль батьків, що втратили дітей на війні, про сльози сиріт. В очах нунція я побачив співчуття і бажання зробити все можливе, використати свій вплив в ПАРЄ для допомоги Україні і українцям. В тій зустрічі брали участь також посол України при ПАРЄ Микола Точицький та народний депутат України Андрій Лопушанський, який забезпечив можливість цієї поїздки.

В програму нашого перебування входила участь у круглому столі, на якому були присутні Борислав Береза, Ірина Геращенко, Марія Іонова, Мустафа Джамілев, Сергій Соболев та депутати європарламенту інших країн, на якому головував Володимир Ар’єв.

Слово було надане Мустафі Джамілєву, Марії Іоновій, батькові загиблого на Майдані Героя п. Володимиру, пастору протестантської церкви Петру Дуднику та мені.

Високому зібранню мною було зазначено, що людина створена Богом вільною і рабство є протиприроднім. Україна обрала шлях до Свободи у товаристві вільних держав Європи. Цьому позаздрив наш північно-східний сусід, що величав себе братом, а насправді є Каїном. Ми захищаємо нашу і вашу свободу. І Захід повинен це зрозуміти.

Я бачив переповнені емоціями обличчя студентів Галичини і Луганщини, котрі раділи тому, що могли засвідчити героїчну боротьбу свого народу і донести впевненість в нашій остаточній перемозі. Адже Бог завжди на боці Правди!

Після завершення Круглого столу відбулося нагородження відзнакою Степана Бандери відомого усій Україні героя Василя Пелеша, якому кати відрубали праву руку за те, що на ній був витатуюваний герб України.

Своїми свідченнями учасники поїздки в якості свідків доповнили дебати делегатів ПАРЄ з визнання державного тероризму з боку РФ та погіршення гуманітарної ситуації в Україні з вини агресора.

Справжні герої України є небагатослівні. Небагато розповідали учасникам поїздки кіборг Василь Пелеш, наймолодший депутат Львівської обласної ради, боєць батальйону Азов а потім Прикарпатської Січі, котрий встиг відчути знущання катів у полоні під час Майдану, Михайло Нискогуз. Проте, навіть ті скупі розповіді учасників гарячих подій викликали захоплений відгук в серцях студентської молоді, що їздила до Стасбурга».

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336