Пошук по сайту

ПЕРЕБУВАННЯ ЄПИСКОПА ТЕОДОРА У БРОДАХ

На свято Вознесіння Господнього духовенство та  парафіяни храму Воздвиження Чесного Хреста  зустрічали  єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Теодора (Мартинюка). Прибув він у Броди з ІІІ Всеукраїнського  з’їзду  Лицарів Колумба, що проходив у Кам’янці-Подільському. Звертаючись до чоловіків – представників цього Ордена у Бродах, які зустрічали його  біля храму,  – владика Теодор наголосив, що Лицарі Колумба є носіями єдності.  Це дуже глибоко переплітається з поняттям братерства. Коли ми є між собою братами, то це братерство поширюється на всіх тих, хто є поруч з нами. Він також поінформував, що на сьогодні членами Ордену Лицарів Колумба в Україні є більше 1000 представників сильної статі.

Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Теодор (Мартинюк) відслужив архиєрейську святу  Літургію.  Співслужили йому  о. Ярослав Царик, о. Володимир Царик, о. Андрій Семенюк, о. Тарас Дзьоба. 

СВІТЛИНИ

У своєму архипастирському слові владика Теодор наголосив на великій нагороді, яку отримає кожний християнин, якщо втілюватиме Христові блаженства у своєму житті. Він також зазначив, що Вознесіння Господнє важливе для кожного з нас. Це день особливого зв’язку між людьми на землі й  Спасителем у небі. Це свято вчить нас особливої турботи про духовний стан людини.

Звертаючись до присутніх у храмі єпископ Теодор  сказав, що брідчани мають унікальну можливість поклонитися і духовно збагатится біля чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої. Зарваниця – це нескінченна криниця духовної сили, духовного оптимізму, надії, віри, любові, премудрості, яка наповнює, наповнювала і буде наповнювати душі віруючих людей. 

Після завершення Архиєрейської Літургії  з ворушливим  моментом  стало принесення дарів  Пресвятій Богородиці – свічі, квіти, плоди землі, український прапор несли  до Небесної Матері молода християнська родина з немовлятком на руках, молодь, діти, родина старшої сестриці і сім’я військовослужбовців. 

Адміністратор храму о. Ярослав Царик подякував  єпископу-помічнику Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Теодору за пастирський візит і спільну святкову молитву.

Парафіяни церкви Воздвиження Чесного Животворящого Хреста  також цього дня привітали отця Ярослава Царика з 27-річницею священства. Адже ієрейські священня він отримав саме  на свято Вознесіння Господнього. Молитвою за мир і багатоголосим многоліттям завершилися святкування у храмі.

Надія ЗАБОКРИЦЬКА

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336