Пошук по сайту

ТЕАТРАЛІЗОВАНА ХРЕСНА ДОРОГА ПРОЙШЛА ВУЛИЦЯМИ МІСТА БРОДИ

У Хрестопоклінну неділю 11-03-2018 р. Б. за ініціативи адміністратора парафії Воздвиження Чесного Животворящого Хреста  о. Ярослава Царика у Бродах відбулася театралізована Хресна Дорога у постановці Товариства українських студентів-католиків «Обнова» з м. Івано-Франківська. Подивитися на це дійство прийшли  тисячі мешканців  міста. Участь у ньому взяли брідський декан о. Юрій  Біль, старобрідський декан о. Петро Чаплюк,  священики та вірні цих двох деканатів.

Емоційна гра студентів, яскраве тематичне вбрання, «кров» на обличчях героїв та «удари» катів  батогами вражали глядачів. Звукові ефекти підкреслювали усю драматичність зображуваного. У багатьох людей можна було помітити сльози на очах. Студенти, які зіграли ролі Ісуса, Марії, Вероніки, Понтія Пилата, Клавдії, Октавіана, Симеона, римських воїнів та інших біблійних героїв відтворили 14 стацій Хресної Дороги. Актори не пошкодували артистичності  і дуже яскраво та правдоподібно зобразили муки Христа та знущання над ним.

СВІТЛИНИ

Розпочалося дійство біля храму Воздвиження Чесного Животворящого Хреста. Далі Хресна хода прослідувала до пам’ятника Героям Небесної Сотні, вулицею Золотою, майданом Свободи, площею Ринок. Від однієї стації до іншої  рухалася машина, на якій була оформлена сцена, де на зупинках актори відтворювали  страсні події. Кульмінація – сцени «Розп'яття» та  «Воскресіння» – відбулися на подвір’ї  церкви святого Юрія.

   Такий захід  у нашому  місті «Обнова» проводить уже  не вперше. Мета – разом з учасниками долучитися до спільної молитви, розбудити у людей приспані почуття любові до Ісуса Христа, до ближнього, жалю за вчинені гріхи.

Отець Ярослав Царик подякував студентам-католикам за те, що вони так театралізовано відтворили Хресну дорогу і старалися вкласти у це дійство свої власні переживання і почуття, що дало особливу можливість кожному  учаснику в глибині свого серця розважати над стражданнями Господа нашого Ісуса Христа, які Він терпів за нас, розп’явшись на Хреснім дереві, яке у той час було найбільшим покаранням,  а стало деревом спасіння для усього людства.

На тому, що під час цієї вражаючої Хресної ходи кожен міг насправді багато почерпнути та збагнути, який добрий Господь, що віддав свого Єдинородного Сина на розп’яття за всіх людей, наголосив о. Роман Біль.

Відчутну допомогу у проведенні театралізованої Хресної дороги надали парафіяни храму Воздвиження Чесного Животворящого Хреста, спільнота милосердя св. Вінкентія АІС-Броди, учасники якої подбали про обід для гостей з Івано-Франківська, Рада Святого Хреста спільноти Лицарів Колумба, які  забезпечували супровід  цього дійства, свої старання і допомогу доклали парафії св. Юрія і о. мітрат Роман Біль, Пресвятої Богородиці Владичиці України і о. Богдан Вихор, міський голова Анатолій Белей.

Інформацію подала Надія Забокрицька

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336