Пошук по сайту

Великодні забави у старобрідській парафіяльній родині

У Томину неділю одразу по завершенні Божественної Літургії на парафії Собор Пресвятої Богородиці з престольним празником св. первомуч. Теклі у місті Броди відбулося величне свято, що об’єднало усю парафіяльну спільноту від найменших і аж до найстарших.

Святкування розпочалося із великодньої сценки про пригоду, яка трапилася із маленькою писанкою. Окрім цього, прозвучали новітні великодні пісні, які наповнили радістю та душевним теплом. Не забули учні катехитичної школи, які й виступили організаторами свята на чолі із своїми катехитами, про прадавню українську традицію водіння гаївок. А поблизу імпровізованої сцени розкинувся великодній ярмарок, наповнений різноманітними смаколиками та солодощами. Цей ярмарок був створений заради залучення коштів для розвитку парафіяльної катехитичної школи Матері Божої Неустанної Помочі.

Опісля, друга частина свята була присвячена нашим любим матерям. Під супровід тріо бандуристок прозвучали ніжні композиції про нашу Небесну Матусю - Пресвяту Богородицю, про Неньку-Україну та про маму. Ізюминкою святкування стала гаївка з вишитими рушниками, яка й завершила виступи, однак не завершила святкування. Адже вкінці уся парафіяльна спільнота у великому родинному колі розділила спільну паску, а гарний та святковий настрій супроводжував кожного впродовж усього дня.

Таким чином, величне великоднє святкування дало змогу кожному учаснику відчути себе активним та любленим членом парафіяльної родини, до побудови якої покликаний кожен із нас.

Іван Вихор

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336