Пошук по сайту

У Бродах переселенці зі Сходу стали колядниками

На Різдвяні свята 2016 року переселенці зі Сходу у парафії Воздвиження Чесного Хреста м. Броди підтримали ініціативу настоятеля храму о. Ярослава Царика та створили колядничу групу, щоб разом із іншими колядниками парафії славити народженого Христа.

На свято Собору Пресвятої Богородиці в храмі Воздвиження Чесного Хреста «Східна коляда» переселенців вітала парафіян зі світлим святом Різдва Христова. «З Різдвом Христовим! З Донбасу це вітання. З прекрасним святом усіх християн. Прийміть від нас усі ці побажання Тепер переселенців - України громадян. Ми діти із Дружківки і Луганська Алчевська, Горлівки і Первомайська, Усі тут в Бродах з вами проживаєм І всіх з Різдвом Христовим ми вітаєм».

Також колядники привітали переселених осіб, які були присутні на майстер-класі по приготуванню традиційних блюд галицької різдвяної кухні. Всі учасники змогли не тільки навчитися майстерству і скуштувати страви, а й поспівати колядки. 9 січня «Східна коляда» на чолі з настоятелем о. Ярославом Цариком завітала із Різдвяними привітаннями до голови Бродівської районної ради Є. В. Шведа та до гостинної бродівської родини Івана та Наталі Шарунів .

Це вже другий рік в м. Броди та Бродівському районі святкують Різдвяні свята переселенці із Східної України.

Для них радо відкриті двері храму парафії Воздвиження Чесного Хреста. Ця парафія стала духовним домом для багатьох переселенців, які разом із вірянами моляться у храмі за мир в Україні, а парафіяльна організація «Карітас» прийшла на допомогу в перші дні їхнього прибуття у м. Броди.

Діти родин переселенців приймають активну участь у житті парафії співаючи у дитячому хорі «Дзвін» та прислуговуючи у Вівтарній дружині. Дорослі радо разом із вірянами прибирають храм та приймають участь у різних святкуваннях парафії.

Повідомляє «Карітас-Броди»

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336