Пошук по сайту

Екотабір у с. Гоголів, Радехівського деканату

26 липня 2017 року у с. Гоголів Радехівського деканату Сокальсько-Жовківської єпархії, на території храму відбувся Екотабір. Проведення табору стало можливим завдяки благословенню єпископа кир Михаїла Колтуна і старанням місцевого пароха о. Петра Микитюка референта екології цього деканату. Табір розпочали із молебню до Богородиці. У храмі св. Дмитрія Солунського зібрались діти і молодь парафії. Отець Петро поблагословив всіх присутніх на добре проведення екотабору.

СВІТЛИНИ

     Радо  допомогти отцю, погодилась місцевий аніматор-волонтер Анна Микитюк, яка наситила програму табору різноманітними іграми, цікавими змаганнями, конкурсами, за які діти і молодь ще й отримували заохочувальні призи. А присутніх дітей було зібрано близько 25 чоловік. У програмі табору, також було переглянуто на кінопроекторі мультфільми про збереження довкілля, вплив людини на природу, водойми, ліси і тварин. Опісля відбувся своєрідний конкурс між присутніми, по сортування сміття, де діти засвоювали важливість самого розділення сміття в окремі контейнери, що дуже пожвавило табір. Далі кожен із присутніх малював на папері, як він уявляє свою еко-сім'ю і якою хоче бачити свою Україну в майбутньому.
Під кінець табору, всі присутні, залишили свої відбитки рук на папері, як символ того, що вони готові працювати і на майбутнє, щоб зберегти своє село, країну і планету від надмірного засмічення тими людьми, які ще не знають, що смітити це гріх, із якого також потрібно сповідатися. Діти навперебій ділились із своїми однолітками історіями, що вони вже встигли зробити, щоб зберегти природу в чистоті.
      В загальному екотабір пройшов весело, пізнавально і повчально для усіх хто у ньому брав участь. Під кінець всі молитвою подякували Богу за гарну погоду, та одні одним за добре розуміння що таке -"відповідальність за створіння". Всі із новими екоідеями повернулись до своїх домівок.
Інформацією поділився о. Петро Микитюк

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336