Пошук по сайту

У Буську вшанували 30-ті роковини аварії на Чорнобильській атомній електростанції

26 квітня, у день 30-тих роковин сумної для усіх українців дати, віддати шану героям-ліквідаторам громадськість Надбужжя зібралася на захід-реквієм у актовій залі Буської дитячої музичної школи.

Серед присутніх настоятель місцевого храму УГКЦ отець Андрій Баглай, керівники РДА та районної ради Петро Мороз та Богдан Глова, народний депутат України Михайло Бондар, районні рятувальни та мешканці району.

Розпочали дійство спільною молитвою за упокій душ усіх, хто відійшов у вічність внаслідок аварії та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. Громада разом з настоятелем храму Св. Юрія о. Андрієм Баглаєм помолилась також за здоров’я усіх, хто відчув на собі вплив “мироного” атому.

Ведучі пам’ятного заходу Люба Огороднік та Ірина Калиновська нагадали усім страшні сторінки історії Чорнобильської трагедії.

Не забули організатори і про працівників МНС, які першими прийняли на себе удар фосфорної аварії у Надбужжі, яка трапилася на залізничному перегоні в с. Ожидів в липні 2007 року. Окрему подяку від голови Ожидівської сільської ради отримав начальник Буської ДПРЧ-14 Роман Іваськів.

У концерті-реквіємі прозвучали сумні музичні і пісенні твори про Чорнобильську трагедію у виконанні вокального ансамблю “Зорецвіт”, вчителів Буської музичної школи.

У Буському районі проживають більше 90 людей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, тринадцятеро з них безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків цієї жахливої аварії.

Повідомляє Буське Радіо

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336