Пошук по сайту

У річницю заснування «Апостольства молитви» в Мацошині проведено реколекції

Нещодавно у храмі Положення пояса Пресвятої Богородиці села Мацошин Жовківського деканату проведено дводенні реколекції для парафіян храму і членів Апостольства молитви з нагоди 25-ліття виходу УГКЦ з підпілля і 25-річчя заснування парафіяльної спільноти «Апостольства молитви».

СВІТЛИНИ

Духовну віднову у парафії ініціював настоятель парафії отець Степан Висоцький з церковним комітетом та ревнительками Апостольства молитви у парафії. Виголошували науки: о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, провідник «Апостольства молитви» та парох о. Степан Висоцький. Проповіді торкалися теми підпілля Церкви і духовного відродження парафіяльного життя в час свободи та заохоченням до молитви за мир в Україні і в християнських родинах. Адже з батьківського дому, як сказав о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, словами митрополита Андрея Шептицького, виховується і зростає наше молоде покоління і майбутні провідники нашого народу. Бо саме батько і мати є першими вчителями дитини а родинний дім є закладенням християнського фундаменту у душі дитини.

Завершилися реколекції прийняттям шістьох кандидаток та однієї ревнительки до Апостольства молитви, яких налічується в парафії чотири гуртки, тобто 80 осіб і відновою посвяти «Апостольства молитви» всіх членів Апостольства молитви та посвячення Пресвятому Серцю Христовому всієї парафії під покров Непорочного Серця Божої Матері. Вся парафія, а це понад сто осіб вірних взяли участь в Святих Таїнствах Покаяння і Євхаристії.

Учасники молилися за військових, поранених, полонених, за капеланське служіння і за мир в Україні а також передали пожертву для рідного брата о. Терентія отцю капелану Василю Довганюку, який брав активну участь у щорічному Всеукраїнському з’їзді Апостольства молитви в Жовкві і який від перших подій в АТО, допомагає бійцям і їх родинам.

З парафії Пресвятого Серця Христового м. Жовкви також приїхали члени Апостольства молитви, які ділилися своєю практичною діяльністю у праці в гуртках і парафіяльному житті церкви. Це пані Ольга Макарюк і пані Галина Гаврушко, які також привезли з собою дарунки та духовні практичні поради для тих, що вступили в Апостольство молитви.

«Апостольство молитви» особливо діяло в підпіллі УГКЦ, – розповідає настоятель парафії о. Степан, і зберегло віру та передало нашому молодому теперішньому поколінню.

Реколектант, провідник Апостольства молитви, о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, з Жовківського монастиря отців Василіян на кінець закликав всіх до єдності і любові.

Повідомив Назарій Тимофіїв

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336