Пошук по сайту

«Розколяда 2017» у Старій Скваряві

 12 лютого, у селі Стара Скварява відбулося святкове дійство за участю народних колективів села, які співали різноманітні колядки та щедрівки.

Розпочалося дійство із благословення отця Степана Макара, який звернувся до присутніх такими словами:“Розколяда завжди збирає чимало дорослих і дітей, які люблять зустрічі з прекрасним світом духовних пісень та щедрівок. Такі події об’єднують людей і дарують неповторні відчуття. Так очищаємось ми, земля, міста і села, задля сили, достатку і миру. В цьому і є зміст розколяди.»

З колядками, щедрівками і найкращими віншуваннями до жителів села та гостей у відео зверненні звернулись: єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїл Колтун; найстаріші мешканці села Стара Скварява; заступника директора Львівського музею «Історії релігії»; Івано-Франківська духовна семінарія; парафія Різдва Христового села Зеленівка, Херсонської області; парафія Св. ап. Петра і Павла села Южне Одеської області; парафія міста Краматорськ, Донецька області; парафії міста Рієті Італія.

На сцені, по черзі виступали колективи, які зібралися на свято народної творчості «Розколяда» а саме: вихованці дошкільного навчального закладу села Стара Скварява; учні Староскварявськї школи з 3 по 6 клас разом з вчителями та батьками, гурт «Мрія», працівники народного дому, Староскварявської сільської ради та демобілізовані воїни АТО. Колядники заспівували українські народні колядки та щедрівки. Традиційна різдвяно-новорічна обрядовість не лише підносить високо-релігійне і загальнолюдське почуття, а й глибоко виявляє колективно-громадське та національне почуття єдності, любові до праці.

На завершення заходу усі разом відвідали музей «Староскварявського Іконостасу XVI-XVIII ст.» та частувались глінтвейном, чаєм та пампушками.

Повідомляє сайт Жовківської РДА

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336