Пошук по сайту

Храмовий празник при парафії священомученика Йосафата м. Жовква

25 - 27 листопада у церкві св. свмч. Йосафата відбулися святкування з нагоди храмового празника.

СВІТЛИНИ

У п’ятницю, 25 листопада, парафіяни та гості мали нагоду взяти участь у Святій Літургії, після якої відбувся Молебен з виставленням Найсвятіших Тайн. Парох храму, о. Михайло Ткачів, розповів історію життя та покликання священомученика – Апостола єдності. Ще з дитячого віку Іван Кунцевич вирішив присвятити своє життя Господу та Церкві. З цією метою віддав усі сили, здібності, непересічний розум та врешті життя. У хвилини мученицької смерті, офіруючи своє життя за єдність Церкви, єпископ Йосафат молився за своїх вбивць, щоб Отець Небесний простив їм. Напевно не один з присутніх у храмі ще глибше задумався над відважним та самовідданим життям та служінням св. Йосафата, котрий безперечно є Божим дарунком для нас.

У суботу, 26 листопада, відбулася Свята Літургія за померлих і жертв Голодомору, пам'ять яких у цей день відзначала Україна. Увечері на вірних чекали молитовні чування під духовним проводом о. Василя Кметя, співорганізатором яких стала парафіяльна молодіжна спільнота “Молодь св. Йосафата”. Присутні мали можливість побачити виставу “Душехват”. У ній розповідалося про дитячі та юнацькі роки святого, його рішення присвятити власне життя служінню Богу. З-поміж запрошених гостей духовну науку виголосив о. Йосафат Коваль, ЧСВВ, а також привітальні слова мала голова молодіжної спільноти "МоКаДо" храму Пресвятого Серця Христового м. Жовква, котрі так чисельно прибули на ці нічні чування, Ірина Бутинець.

Під проводом о. Василя Кметя парафіяльна молодь провела в особливий спосіб Хресну дорогу із роздумами про діла милосердя. При вимкненому світлі вся увага присутніх була спрямована на делікатно підсвічене Розп’яття перед тетраподом. Учасники читали вголос молитви-розважання під музичний супровід, сповнені переживань та емоцій. Кожен з читців ніс запалену свічку до розп’ятого Христа. На завершення Хресної дороги всі помолилися за життя і здоров’я українських військових, за мир і спокій в Україні.

Програму завершив документальний фільм «Апостол єдності і віри», у якому було висвітлено роль св. Йосафата у житті та становленні Церкви. Святкування завершилися у неділю, 27 листопада, освяченням води та урочистою Святою Літургією за співучасті численного собору священиків, сестер-служебниць Непорочної Діви Марії, сестер-домініканок та великої кількості парафіян та гостей.

Ірина Гнідик та Орест Маліновський

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336