Пошук по сайту

З’їзд Апостольства Молитви у Жовкві

9 липня 2016 року у м. Жовква в районному Народному домі «Просвіта» відбувся Всеукраїнський з’їзд Апостольства Молитви.

На з’їзд приїхало більше півтисячі членів Апостольства молитви та багато священиків. Відкрив з’їзд головний координатор АМ в Україні о. Терентій Довганюк, ЧСВВ. Головна тема цьогорічного з’їзду «Апостолят Милосердя», приурочена року Божого Милосердя. Окрім цього провідник о. Терентій пригадав теми минулих з’їздів та доповів про чотирирічну роботу Апостольства Молитви, його гуртків. «На даний час Апостольство Молитви налічує біля 17 тисяч членів і розподіляється на 1640 гуртків, які діють при парафіях» - зазначив священик.

Із теплими словами привітання перед учасниками з’їзду виступив ігумен Жовківського монастиря о. Григорій Анастасин, ЧСВВ. Далі із доповіддю «Місіонар – посланець милосердя у родині Апостольства Молитви» виступив редактор часопису «Місіонар» о. Віталій Попадюк, ЧСВВ. Важливими стали слова священика у контексті доповіді, в якій наголошувалось про міцність родини, як живого організму духовного життя християнина.

Найщиріші слова привітання від патріарха Святослава передав Голова комісії Української Греко-Католицької церкви у справах мирян о. Василь Білаш та виступив із доповіддю про рік Божого Милосердя, наголосивши, що саме миряни повинні бути вірні Богу, бо вони є ті, хто хрещені в ім’я Христа, ті, які освячуються святими Тайнами, ті, які є Божими руками, ті, які служать потребуючим і немічним, тим, хто на них чекає щодня із молитвою.

Як сказав о. Терентій Довганюк, ЧСВВ «Молодь – це майбутнє церкви, нашої держави і майбутнє нашого українського народу, але вона сьогодні боронить нашу Україну від ворога і потребує духовного слова, розради та підтримки». Тому добрим прикладом став капелан священик о. Василь Довганюк, ЧСВВ, який ось уже два роки перебуває на передовій, підтримує морально і духовно усіх воїнів, а особливо молоде покоління. На з’їзд о. Василь Довганюк приїхав з виставкою присвяченою воїнам АТО, живим матеріалом, привезеним з війни на Сході України. І саме про духовну та матеріальну допомогу говорив перед присутніми о. Василь Довганюк за що довгими і теплими оплесками дякували члени Апостольства Молитви священику.

Вночі, після Служби Божої, координатор Апостольства Молитви о. Терентій Довганюк, ЧСВВ прийняв 30 нових членів в Апостольство Молитви та одну ревнительку.

В неділю, 10 липня, на площі Вічевій у м. Жовква відбулася святкова Літургія за участю Екзарха Харківського – владики Василя Тучапця, ігуменів монастирів Тернопільщини, Франівщини, Львівщини та інших священиків.

Повідомили члени «Апостольство Молитви» у Жовкві

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336