Пошук по сайту

Жовківські діти з різдвяною програмою потішили воїнів у госпіталі

31 січня у львівському військовому госпіталі відбувся духовно-культурний захід за участю дітей з катехитичної школи ім. Віталія Байрака, що діє при храмі оо. Василіян м. Жовкви, з Жовківського Будинку творчості і музичної школи.

Ініціаторами і організаторами цього заходу були Сестри Служебниці НДМ з м. Жовква.

Поскільки традиційно українці колядують ще до Стрітення Господнього, то увазі нашим Захисникам, які проходять лікування у цьому госпіталі, представили вертеп і колядки а також – різні патріотичні, сучасні і українські народні пісні і вірші у виконанні дітей.

Радісна, доброзичлива і щира атмосфера принесла неабияке задоволення для військових, які активно підтримували виступи дітей і навіть деякі з них долучилися до святкового дійства декламацією власних віршів.

В цьому ж госпіталі проходить лікування і наш земляк, учасник АТО, Марушко Юрій з м. Жовква, який вкінці подякував дітям і організаторам за чудовий виступ.

Сестра Єроніма Вовчак також звернулася до військових зі словом про Боже милосердя, подарувавши при цьому іконки чудотворної Ярославської ікони, а також запевнила в постійній молитві за них і за мир в Україні.

Не могли не згадати і тих, які «любили аж до кінця» - Героїв, які віддали своє життя за волю і мир в Україні. З подякою за їхню жертву, їм присвятили чудову пісню «Над горою тумани», яка зворушила всіх присутніх.

Вкінці всіх учасників пригостили смачною домашньою випічкою, яку приготували батьки дітей і сестри, а діти подарували нашим військовим власні малюнки.

Опісля з колядою і смаколиками діти і сестри відвідали тих воїнів, які через важкий фізичний стан не змогли взяти участь у цьому заході.

Повертаючись додому, у всіх було ще більше переконання, що нашим обов’язком є в різний спосіб підтримувати наших Захисників і говорити їм про нашу вдячність, любов і молитву. Бо в цьому і проявляється солідарність і милосердя.

Повідомила у фейсбуція с. Єроніма Вовчак

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336