Пошук по сайту

І постав у Глинську Пантеон Слави

1 жовтня 2017 р. Б. у с. Глинськ, місцевими священиками відбулося освячення цвинтаря на якому похоронені загиблі в часі Першої світової війни 1915 р.

На цвинтарі села Глинськ спочивають 77 німецьких, 57 російських та 29 австро-угорських солдатів, серед яких були українці, поляки і угорець. У більшості їх імена невідомі. Бій, який відбувся на околицях села 1915 року, дав змогу військам генерала Бом-Урмоллі звільнити Львів від російських військ. Головна споруда цвинтаря — прямокутна меморіальна колона. На одній з її сторін написано рік встановлення: «errechtet 1917». Ця колона повторює форму так званих арабських хрестів».

СВІТЛИНИ

Звертаючись до присутніх — представників влади, гостей, громади, місцеві священнослужителі підкреслили зміст подвигу полеглих воїнів: «Сьогодні ми прибули до Пантеону Слави багатьох воїнів, аби віддати шану і закликати до миру та єдності, до порозуміння».

У Глинську тієї неділі звучали гімни різних країн, завершив дійство славень Європи «Ода до радості», символізуючи заклик до єднання та порозуміння, до миру. У ті хвилини кожен присутній пройнявся сутністю нашого неспокійного буття, сумуючи за загиблими, проводячи паралелі від сторічної давності до сьогодення.

Інформацію подав о. Роман Семенюк 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336