Пошук по сайту

Проща марійських дружин та вівтарників дублянського деканату до Марійського відпустового центру Зарваниця

27 травня 2017 року відбулася Перша Всеукраїнська проща Марійських та Вівтарних дружин до Зарваниці. Ця проща була організована нашою Церквою з нагоди 125-річчя дня народження Патріарха Йосипа Сліпого, 100-річчя об’явлення Матері Божої у Фатімі та 90-річчя 1-го з’їзду Марійських організацій Галичини.

СВІТЛИНИ

До Зарваниці з’їхались представники і групи паломників з майже усіх єпархій УГКЦ в Україні. В переважній більшості це були діти від семи років і старші, але також були групи, в яких були присутні батьки дітей та катехити. У прощі взяли участь більше 4 тисяч дітей та молоді. Із Сокальсько-Жовківської єпархії були представники від кількох деканатів, а зокрема Дублянський деканат. У прощі взяли участь діти та молодь із с. Малехів, с. Гряда, с. Зашків, с. Сулимів, с. Звертів.

Впродовж паломництва ми з дітьми молились на вервиці та інші молитви за щасливу дорогу та плідно проведений час у нашому паломництві. Також під час дороги діти слухали історії про те, звідки бере свій початок духовний Марійський центр Зарваниця, та які чуда там були після об’явлення Богородиці. Також діти послухали історію об’явлення Божої Матері у Фатімі.Під час паломництва до Зарваниці було наголошено на тому, що ми всі їдемо не на екскурсію чи подивитись місцевість, а найперше збагатитись духовно. Після прибуття до Зарваниці багато дітей приступали до святих таїнств Сповіді та Євхаристії. Божественну Літургію очолював єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський – владика Теодор (Мартинюк). Після Літургії було посвячення і поставлення нових членів Марійських та Вівтарних дружин. Також до програми прощі входили як духовні складові – тематичні катехизи, так і розважальні – банси, концерт духовної музики. Всі паломники могли скористати із чудотворного джерела та набрати собі води з нього. На закінчення прощі було відслужено Молебень до Богородиці та випущено повітряну вервицю, як знак наших молитов до Бога, яка полетіла в небо.

Під час повернення додому ми помолились за добру дорогу та подякували водієві за щасливе повернення додому. Діти впродовж подорожі ділились враженнями від побаченого та пережитих відчуттів після прощі.

Складаємо щиру подяку о. Ігору Боднару – декану Дублянському за організацію прощі, голові Малехівської сільської ради та п. Андрію Думі – депутату Львівської обласної ради за безкоштовний автобус, який вони надали для дитячого паломництва.

о. Назар Василишин

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336