Пошук по сайту

Священики трьох деканатів звершили похорон воїна з парафії с. Убині

7 травня в селі Убині Новояричівського деканату священики трьох деканатів звершили Чин похорону 27-річного Володимира Гнатишина, парафіянина храму свв. безср. Косми і Дам’яна с. Убині та воїна, який пройшовши АТО, загинув на Яворівському полігоні під час навчання, від розриву гранати.

6 травня о. Василь Івашків, настоятель парафії, з церковною процесією зустрів померлого на початку села і так з почестями несли його до рідної хати. Священик тричі читав Євангеліє – на початку, перед храмом і на подвір’ї покійного. Ввечері було відслужено Парастас.

У сам день похорону о. Василь спершу відслужив Панахиду в домі воїна і сказав прощальне слово. Розповів як цього Великодня особисто розмовляв із воїном Володимиром, який очікував демобілізації. Відтак померлого перенесли до храму, де священики з Новояричівського, Кам’янка-Бузького та Буського деканатів продовжили Чин похорону. На цвинтарі проповідь виголосив о. Володимир Касіян, військовий капелан, який наголосив, що парафіяльна громада має пам’ятати свого героя і гордитися ним.

Воїна поховали на місцевому цвинтарі під залпи військового салюту.

Як повідомляє gazeta.ua, Володимир Гнатишин рік служив снайпером в зоні АТО. Захищав Троїцьке, Світлодарськ, Миронівський. В лютому цього року повернувся на Львівщину. Очікував 5-хвилі демобілізації. Загинув від розриву бойової гранати. Разом із ще двома побратимами, проходячи навчання на полігоні, отримав поранення від автоматичного станкового гранатомета АГС-17 "Полум'я". Зброя неправильно спрацювала. Граната розірвалася в повітрі. Хлопці були неподалік, отримали важкі поранення. Всіх трьох госпіталізували до Львова. Володимира врятувати не вдалося, він помер на операційному столі, мав важкі травми голови. Двоє інших військовослужбовців-контрактників зазнали осколкових поранень у груди та ноги. Зараз в реанімації. Що саме сталося на полігоні та від чого загинув боєць – з’ясовує військова прокуратура. Доки йтиме слідство, навчання на полігоні не проводять.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336