Пошук по сайту

Відбувся Деканальний собор Кам'янка-Бузького та Новояричівського протопресвітеріатів на тему "Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ"

18 лютого 2020 р. згідно Декрету Синоду єпископів УГКЦ у храмі Преображення ГНІХ у м. Кам'янка-Бузька відбувся Деканальний собор Кам'янка-Бузького та Новояричівського протопресвітеріатів на тему "Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ".

 

СВІТЛИНИ

Відкривав деканальний Собор о. Богдан Горбаль, протопресвітер Кам'янка-Бузький, проголосивши Декрет правлячого Архиєрея Сокальсько-Жовківського Кир Михаїла. Відтак Собор розпочався Чином Молебня до Пресвятої Богородиці.
На Соборі були присутні пресвітери та вірні від кожної парафії.
Участь у соборі брали також голови Районної ради п. Тарас Калеберда та Районної держадміністрації п. Христина Замула.
Першим доповідачем був п. Назар Дуда, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, який представив актуальний стан і виклики супроводу вірних в УГКЦ.
Із доповіддю під назвою "Виклики еміграції, імміграції та еміграції у Кам'янка-Бузькому районі" виступив п. Тарас Келеберда, в якій представив актуальність та виклики для мігрантів в Україні, області та зокрема в Кам'янка-Бузькому районі. Свою доповідь голова Районної ради побудував на статистичних дослідженнях. 

Наступним доповідачем був єрей Юрій Мазепа, який представив концепцію духовного проводу мігрантів на парафії. У своєму представленні поділився досвідом душпастирювання осіб різних національностей.
Третім доповідачем була п. Марія Боднар, яка є парафіянкою смт. Запитів, поділилася досвідом свого життя в еміграції у м. Болонії (Італія) при парафії УГКЦ.
Секретарем деканального Собору було обрано єрея Андрія Тарапату.
П. Назар Дуда представив напрямки праці для модераторів та делегатів, які були розподіленні на три групи.
Опісля відбулося пленарне засідання, на якому відбулося представлення пропозицій від груп і кандидатів на єпархіальний Собор. Відтак делегати проголосували за резолюції і вибрали делегатів на єпархіальний Собор.
З підсумковим словом звернувся протопресвітер Новояричівський о.Микола Дем'яновський, склавши подяку делегатам та доповідачам деканального собору.

Повідомив о. Андрій Тарапата  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336