build professional website

Пошук по сайту

У Києві проходить ХІІІ Всеукраїнська конференція військових капеланів УГКЦ

З 11-13 грудня 2019 року Божого у м. Києві проходить ХІІІ Всеукраїнська конференція військових капеланів УГКЦ "Сила і міць моя - Господь" (Вих. 15:2), яка організована Департаментом військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

СВІТЛИНИ

Другий день конференції розпочався Божественною Літургією, яку очолив владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства.

“Залишайтеся вірними та ревними у капеланському служінні, надіючись на Бога, у якому наша сила”, – звернувся владика Михаїл у своєму слові до учасників конференції.

Після спільної молитви капелани мали час духовної віднови під керівництвом о. Івана Нагачевського, капелана Збройних сил Канади. Священник нагадав військовим душпастирям про те, що серце капелана, яке також знесилюється, бо багато віддає та жертвує собою, повинне черпати сили з джерела вічної Божої любові.

Далі відбулася презентація проектів Департаменту військового капеланста ПК УГКЦ, зокрема тих, що стосуються духовно-психологічної опіки, підтримки та реабілітації родин загиблих військовослужбовців. Їх представили Наталія Дубчак та Руслан Коханчук, працівники Департаменту військового капеланства.

Також учасники конференції прослухали лекцію “Софійний вимір військового лідерства”, яку прочитав о. Андрій Зелінський, ТІ, заступник керівника Департаменту військового капеланства.

XIІІ Всеукраїнська конференція військових капеланів УГКЦ триватиме до 13 грудня. У п’ятницю відбудеться тренінг для капеланів з тактичної медицини.

За матеріалами Прес-центру Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336