build professional website

Пошук по сайту

Свято Покрову Богородиці та Захисника України в Пирогові

14 жовтня 2016 року, свято Покрову Пресвятої Богородиці та День захисника України військові капелани і священики УГКЦ відзначали разом з українськими військовими Національної гвардії України та Президентського полку в Національному музеї народної архітектури і побуту в “Пирогові”. Святкові заходи було організовано за ініціативи Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. 

Святкування розпочали Божественною Літургією в храмі Покрову Пресвятої Богородиці, що знаходиться на території музею. Очолив молитву військовий єпископ владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

У своєму слові до військовослужбовців та всіх присутніх на богослужінні єпископ наголосив на величі Богородиці, її мудрості та материнській опіці над українським військом та всім народом.

“Сьогодні ми вчимося святкувати День захисника України і встановлюємо тут ікону Покрову Пресвятої Богородиці, щоби ми могли справді мати кому довіритись у цьому загубленому світі, мати запевнення, що саме Богородиця завіряє нам наші надії, сподівання, – зазначив владика, – Вона є храмом і гарантованим мудрим захистом нас і намірів нашого життя”.

“Ми сьогодні молимося: Боже, нам Україну збережи! Боже, захисти тих, які є в небезпеці, які є в зоні ризику! Благослови всіх тих, хто покликаний захищати нашу Батьківщину! Благослови тих, які полягли, відійшли до вічності, щоб ми їх не втрачали, бо це є та сила, яка нас із Неба захищає тут, на землі!”, – сказав військовий єпископ.

По завершенні Літургії владика Михаїл, військові капелани та священики УГКЦ здійснили урочистий Акт посвяти українських військових та всього народу під Покров Божої Матері. Після цього відбулося мирування військових, парафіян храму та гостей свята.

Далі усі охочі могли взяти участь у святковій програмі: поспівати народних пісень, випробувати себе на вправність стрільби з лука та почастуватися смачним козацьким кулішем.

СВІТЛИНИ ТУТ

ВІДЕО

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ

у справах душпастирства силових структур України

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336