build professional website

Пошук по сайту

Йорданські богослужіння у Тартакові очолив владика Петро (Лоза)

Владика Петро у свято Богоявлення звершив Архиєрейську Божественну Літургію та Йорданське Водосвяття у селищі Тартаків, Сокальського району.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: "Ісус Христос, який просить Хрищення, який був без жодного гріха, він не потребував очищення, бо він є сам той, хто очищує, хто спасає, хто освячує тих, які до нього приходить. Сьогодні Христос приходить на Йордан, щоб собою освятити воду, воду, якою кожен з нас окропившись, може освятитися, через воду ми хрещені в ім'я Пресвятої Тройці - Отця, Сина і Святого Духа.

Христос приходить на Йордан, щоб освятити воду для нашого освячення, щоб сповнити слово Боже - хто не відродиться з води і духа, не успадкує Царство Небесне. Вода є цей елемент, який очищає, який дає можливість, щоб наше тіло і наше помешкання очистились. В сьогоднішньому святі Господь подає воду, щоб очистити зовнішність людини, але найперше, очистити її душу.

Під час нашого хрещення ми всі зодягаємося в самого Ісуса Христа. Як каже апостол Павло: " Не я вже живу, а Христос живе в мені".

Сьогоднішнє свято Богоявління є тим святом, в якому Господь завжди готовий нас очистити. Він за це прийшов на землю, бо як каже Іван Хрестителя: " Ось Агнець Божиий, який бере гріхи світу." Він той, хто хоче наші гріхи від нас забрати, а нам залишається приходи і ставати перед ним з порожніми руками, віддаючи себе його проводу.

Ісус Христос прийшов до нас, щоб зробити нас синами і дочками Небесного Отця. Жиймо так і поступаймо в нашому житті так, щоб ми могли почути голос Божий і звернення до нас, що ми є улюбленими дітьми Отця Небесного. 
Бог створив нас на свій образ і подобу, тому стараймося відновлювати цей образ, живучи на землі."

Настоятель храму о. Богдан Лилик, декан Тартаківський, подякував владиці Петру за спільну молитву та архиєрейське благословення.

Прес-служба єпархії    

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336