build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл відвідав капеланську парафію у Бродах

Капеланська парафія Пресвятої Богородиці – Владичиці України, що знаходиться у мікрорайоні Червоні казарми, поблизу військової частини А2595 зустріла Преосвященного владику Михаїла Колтуна, єпарха Сокальсько-Жовківського.

Візит та спільна молитва Преосвященного владики Михаїла відбулися у рамках святкування 20-річчя священства о. Богданом Вихором, адміністратором цієї парафії. Адже 20 січня 1999 року о. Богдан отримав Святе Таїнство Священства саме з рук єпископа Михаїла Колтуна, що на той час здійснював служіння єпарха Зборівського.

СВІТЛИНИ

27 січня святкування розпочалося із Архиєрейської Божественної Літургії. У своєму вчительському слові, зверненому до усіх парафіян, а в особливий спосіб, до військовослужбовців, присутніх на Літургії, владика Михаїл заторкнув кілька важливих аспектів щодо сучасної суспільно-політичної ситуації нашої батьківщини. «Проста річ – вбити ворога, але цим мир не привертається. Мир привертається покаянням, наверненням, прощенням. Це те, про що нам сьогодні говорить апостол Павло. Тому, сьогодні я вас усіх закликаю, щоби ми покинули свої грішні, ненависні, мстиві, горді думки, та прийшли до того формату бути добрим, бути терпеливим, розпочинаючи це зі сім’ї. Потрібно розпочинати від своїх дітей та доброго ставлення до них. Батьки, навчімося добре ставитися до своїх дітей, щоби вони мали надалі приклад для наслідування серед батьків, матерів в добрий спосіб дивитися на цей світ, приймати цей світ. І це є те, за що ми сьогодні терпимо, за що ми відвойовуємо нашу землю заради того, щоб ми могли в нашій Церкві та в нашій державі в такому способі доброти, милосердя та прощення спілкуватися. Щоби супроти ворога, який сіє кукіль, розділи, вбивства, ми могли нашим християнським життям протистояти духовно й бути відважними із тими цінностями, які є для нас настільки дорогими», - зазначив проповідник. Також владика Михаїл відкрив істинне значення свободи, до якої ми прагнемо: «Свобода – це є вибір добра для нашого життя. Ми вибираємо те, що добре є для нас, і це добре ми захищаємо, зокрема наші цінності. І те, що добре вказує нам Господь у Євангелії «Не вбивай, не кради, не свідчи, не перелюбствуй». Саме це є добро, це є культура нашого християнського життя, яка має в собі духовне багатство та дозволяє нам усім один одного любити, бути щирими та бути вірними один одному». Окрім цього, Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії владика Михаїл привітав о. Богдана із знаменною датою 20-річчя священства, не забувши пригадати про його капеланське служіння на передовій: «Сьогодні ми хочемо відзначити нашого заслуженого священика і капелана. Він як вірний священнослужитель знайшов себе у таких кризових ситуаціях, щоби нести ту Добру Новину, цю розв’язку, Євангеліє для тих, які знаходяться у настільки скрутних ситуаціях. Мені здається, що там кожен потребує присутності священика, щоб він міг бути поруч. Тоді, воїн відчуває себе успішніше та безпечніше».

На завершення Божественної Літургії парафіяни храму зворушливою піснею та словами побажань привітали о. Богдана. Окрім цього, мер міста Броди Анатолій Белей вручив пам’ятну грамоту за внесок у громадське життя міста та просвітницьку діяльність. Варто зазначити, що без слів вдячності не залишився і Преосвященний владика Михаїл, якому також подарували святковий торт із зображенням нашого храму.

Візит Преосвященного владики Михаїла Колтуна завершився архиєрейським благословенням, багатьма усмішками та теплими діалогами із своїм духовним батьком.

Іван Вихор

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336