build professional website

Пошук по сайту

Візитація Владики Петра (Лози)

16 жовтня єпископ-помічник  Сокальсько-Жовківської єпархії владика Петро (Лоза) відвідав Івано-Франківську духовну семінарію, де зустрівся із студентами приналежними до цієї єпархії.

Зустріч розпочалася в семінарійному храмі, де брати спільно із віце-ректором прот. д-р Андрієм Чорненком, о. Богданом Жуком і Владикою помолилися до Пресвятої Богородиці. Тоді Владика Петро звернувся до братів із своїм пастирським словом. Він наголосив, що «Жнива великі, а робітників мало»(Лк.10:2) і закликав кожного навчатися бути тим добрим робітником, що працюватиме для Божої слави. «Постійно кажіть Богові «Так», подібно, як це робила Богородиця», - зазначив єпископ. Владика також звернув увагу братів, що за покликання слід боротися молитвою і старанною працею. «Священик – видимий знак невидимої Божої благодаті», - промовив Преосвященніший Владика до студентів, показуючи тим самим важливість і відповідальність цього покликання.

СВІТЛИНИ

В свою чергу о. Богдан Жук, звертаючись до семінаристів, акцентував увагу на повній надії до Бога, з волі Якого кожен студент-семінарист має змогу навчатися в семінарії. «Надійтеся на Бога і навчайтеся», - таким був основний посил до усіх присутніх.

Другою частиною заходу була спільна трапеза, на якій Владика пригостив усіх студентів смачними гостинцями і в теплій атмосфері поспілкувався з усіма. Кожен мав змогу поставити запитання до Владики Петра, щодо того, що цікавило.

Завершилася зустріч тим, що студенти висловили свою вдячність «духовному батькові» за його візит і попросили про його молитву за кожного покликаного до священства. Тоді усі спільно заспівали «Многая Літа» за Архієреїв єпархії, за семінаристів і за всю єпархію.

стаття: Святослав Коткевич
фото: Святослав Пастущак

Інформаційний центр ІФДС

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336