build professional website

Пошук по сайту

Капелани УГКЦ взяли участь у святкуванні 100-річчя Держприкордонслужби у Києві

27 квітня 2018 року у Києві на Софійській площі за участі Президента України відбулися урочисті заходи з нагоди 100-річчя від Дня створення Корпусу кордонної охорони УНР (ККО) та чергового 26-го випуску офіцерів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Світлини.

На урочистостях були присутні владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ, та о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту.

Президент України Петро Порошенко привітав випускників з успішним завершенням навчання і отриманням першого офіцерського звання. Він також подякував особовому складу Державної прикордонної служби України та нагородив 825 прикордонників державною відзнакою «За мужність і героїзм».  Одного із перших героїв, що полягли під час оборони східних кордонів Батьківщини – полковника Євгена Пікуса, – було посмертно нагороджено Зіркою Героя України.

На завершення урочистих заходів владика Михаїл (Колтун) поспілкувався з офіцерами-випускниками Національної академії ДПСУ, привітав та поблагословив їх на вірну службу українському народові та захист кордонів Батьківщини.

«Вашим завданням є стерегти кордони нашої держави від агресора. А ми стережемо кордони людських душ і сердець», – сказав військовий єпископ під час спілкування з прикордонниками.

Прес-центр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336