build professional website

Пошук по сайту

Вручення дипломів випускникам Катехитично-педагогічного інституту УКУ

17 червня 2017 року в храмі філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету (м. Львів, вул. Хуторівка 35 А) відбулося вручення дипломів катехитам-випускникам Катехитично-педагогічного інституту даного університету. 26 із них приналежні до Сокальсько-Жовківської Єпархії.

СВІТЛИНИ

Між Катехитично-педагогічним інститутом УКУ та Сокальсько-Жовківською Єпархією було укладено угоду про співпрацю. У рамках цієї співпраці 4 жовтня 2014 року розпочалося навчання студентів Сокальсько-Жовківської Єпархії за програмою вищезгаданого інституту. Навчання проводилося по суботах кожного місяця у Єпархіальному управлінні у м. Жовква, куди приїжджали викладачі інституту для проведення лекцій. Саме ці 26 студентів, разом з іншими випускниками інституту, успішно завершили трирічне навчання та сьогодні отримали диплом за кваліфікацією «катехит» і «вчитель християнської етики».

З цієї причини прибув на це свято Владика Михаїл Колтун, Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської Єпархії. Разом із Владикою розділили радість випускників о. Володимир Коткевич, протосинкел єпархії, о. Ярослав Малиш, секретар-референт єпископа, о. Михайло Микита, голова єпархіальної катехитичної комісії. Кир Михаїл, у співслужінні священиків, відслужив Архиєрейську Божественну Літургію.

У Євангельському слові Владика наголосив на відповідальному ставленні до світу і нашому житті у ньому. Важливим виявом такого ставлення є необхідність пізнавати світ і безупинно вчитися. Щоб це здійснити Господь дарує нам свої ласки – «дар даром даний». Владика зокрема звернув увагу на ролькатехита у навчанні Божих правд. «Миотримали такий великий мандат від Бога, від Церкви – бути вчителями Божими тут на землі, навчати дітей, яким ми хочемо світ відкрити. Бо одна мама не в силі себе на всі виміри життя віддати. Щоправда, є любов, виховання, піклування. Але необхідне також знання! Церква дбає і про вас, і про тих дітей, які прийдуть до вас, яких ви будете вчити, щоб ми собі світ відкривали і один одному – цей світ богословський, Божий світ відкривали. Це є для нас така пропозиція від Бога. Нашим завданням є для всіх, щоб ми молилися. Ми, що сьогодні чуємо Євангеліє, що нам Церква довіряє такий вчительський уряд, постановімо собі живими словами молитви заявлятися перед Богом: «Боже, Ти для мене стільки ласк приготував, щоб я не змарнував; допоможи мені не тільки тих дітей, поручених тобою, навчити, але і себе відчути під дією Твоїх ласк, які дають мені тішитися, які дають мені жити, які дають мені розвивати своє життя і наповнювати його тими щедрими дарами і ласками, які Ти для нас приготував» – закликав Архиєрей.

Після завершенні Святої Літургії з вітальним словом звернулася Директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ с. Луїза Цюпа, СНДМ. Сестра Луїза привітала випускників із успішним завершенням студій, а також в особливіший спосіб Сокальсько-Жовківську Єпархію, яка отримала нових працівників на ниві катехизації. Отець Михайло Микита, голова єпархіальної катехитичної комісії, звернувся із словами подяки докатехитів-випускників за готовність послужити Церкві через катехизацію, а також подякував Катехитично-педагогічному інституту УКУ  за їхнє навчання і підготовку. Слова вдячності Катехитично-педагогічному інституту УКУ лунали також від випускників за працю, яку ректорат разом із викладачами УКУ прикладали, щоб збагатити їх новими знаннями, вміннями та підготувати до голошення Христової науки.

Відтак, настав найочікуваніший момент – вручення дипломів випускникам. Цю місію здійснили Кир Михаїл, разом з о. Михайлом та с. Луїзою.

Бажаємо нашим катехитам щедрих Божих ласк та опіки Пресвятої Богородиці у їхньому служінні.

Ростислав Гадада, прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336