build professional website

Пошук по сайту

Преосвященний Владика Михаїл Колтун разом із 50 священиками взяв участь у похоронних богослужіннях за Блаженнішим Любомиром у Києві

5 червня 2017 року Преосвященний Владика Михаїл Колтун разом із 50 священиками Сокальсько-Жовківської єпархії взяв участь в Архиєрейській Божественній Літургії та чині похорону Блаженнішого Любомира Гузара.

СВІТЛИНИ

Похоронні богослужіння проходили у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового у Києві; їх очолив Блаженніший Святослав Шевчук, у співслужінні єпископів УГКЦ, Папського нунція в Україні монс. Клаудіо Гуджеротті, Папського посланця Секретаря Конгрегації Східних Католицьких Церков Архиєпископа Циріла, представників Римо-Католицької Церкви в Україні та інших Церков, а також численних священиків (понад 600), у присутності великої кількості вірних, які прийшли, щоб супроводити Світлої пам’яті Блаженнішого Любомира в останню дорогу.

У суботу 3 червня,  згідно із розпорядженням Владики Михаїла, у всіх храмах Сокальсько-Жовківської єпархії відбулися заупокійні відправи за душу новопереставленого Патріарха Любомира. Багато священиків та вірних також приїжджали попрощатися з Архипастирем на Святоюрську гору у Львові, де перебувало його тіло впродовж 1-3  червня.

Ростислав Гадада, прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336