build professional website

Пошук по сайту

«Для нас єважливо наслідувати його приклад у нашому житті» - Владика Михаїл

1 червня Преосвященний Владика Михаїл Колтун, разом із митр. прот. Володимиром Коткевичем, протосинкелом єпархії, прот. Степаном Макаром, синкелом у справах парафій, у присутності численних священиків, семінаристів та вірних, відправив в Архікатедральному Соборі святого Юра панахиду за душу новопредставленогоБлаженнішого Любомира Гузара. Його тіло ввечері 1 червня було привезено з Києва і перебуватиме у Соборі святого Юра до 3 червня. Кожен матиме змогу попрощатися з цим великим Пастирем нашої Церкви.

СВІТЛИНИ

Звертаючись до духовенства і вірних, Владика Михаїл виразив слова співчуття з приводу великої втрати Блаженнішого Любомира. Окрім того, як керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, розповів про ставлення Блаженнішого до капеланства у війську та у в’язницях, а також його вклад у створення і розвиток цих структур:

«Усі ми маємо що сказати в нинішній день, знаючи Блаженнішого Любомира, маючи численні свідчення його доброти, служіння, здобутків. Я хочу коротко розповісти про його розуміння іставлення до капеланської служби у війську і у в’язницях. Я був тим, кому було доручено це служіння вести. Воно було офіційно започатковане 1996 року. Це була нелегка справа у складний час. Однак постать Блаженнішого Любомира, його далекоглядність мене утверджувала і додавала впевненості, щоб цю душпастирську ділянку разом втілити в життя. Зовсім недавно ми із ним обговорювали тему капеланства у війську та у в’язницях, яка є дуже важливою і актуальною. Військове та пенітенціарне капеланство завжди хвилювало Блаженнішого, проникало до глибини його душі. Завдяки його провидінню у нашій Церкві є це капеланство. Тепер він з висоти буде споглядати, чи ми справді беремо до серця це служіння? Це стосується різних життєвих служінь. Блаженніший Любомир дає нам зразковий приклад, як їх сповняти. Для нас є важливо не лише його похоронити, пом’янути, пам’ятати, що ми колись чули, знали цю особу, але наслідувати його приклад у нашому житті».

Ростислав Гадада, прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336