build professional website

Пошук по сайту

Співробітники Державного департаменту України з питань виконання покарань вирушать у паломництво


За словами д. Костянтина Пантелея, референта УГКЦ з питань в’язничного душпастирства, у прощі очікується участь до 200 представників Кримінально-виконавчої служби та членів їхніх родин від Управлінь Державного департаменту у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській областях. У паломництві також візьмуть участь душпастирі та семінаристи. Серед запрошених – головний капелан Перемишльсько-Варшавської митрополії УГКЦ о. Ярослав Стороняк.

Проща розпочнеться молебнем біля церкви Св. Миколая у Перемишлянах – храму, де служив блаженний священномученик Омелян Ковч, в’язень концтабору «Майданек». Після освячення хоругв, паломники вирушать від Перемишлян до Унева. 27 вересня у Свято-Успенському храмі буде відслужена святкова Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Владика Михаїл (Колтун), керівник Відділу у справах душпастирства силових структур України. Завершить цьогорічне паломництво молитва за Україну і благословення прочан.

«Духовність свята Воздвиження найкраще допомагає нам зрозуміти сутність гріха і спокути, сутність несення хреста, відповідальності за наших ближніх, – для Департаменту інформації пояснив диякон Костянтин. – Пенітенціарна система України відокремлена від силових відомств і діє тепер як виконавча служба з особливим статусом. Глава УГКЦ Блаженніший Любомир не раз уже висловлював глибоке усвідомлення Церквою покликання служити не лише позбавленим волі, але й пенітенціарним службовцям, які у важких умовах виконують відповідальну суспільну місію».

Акредитація журналістів:

Факс 8 044 279-19-20
Тел. 8 098 422-9-221
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

диякон Костянтин Пантелей,
референт УГКЦ з питань в’язничного душпастирства

Департамент інформації УГКЦ

Додаток

«Відповідно до Божого плану, усі повинні зіграти свою роль у наданні допомоги в побудові кращого суспільства. Очевидно, що це передбачає докладання величезних зусиль у галузі попередження злочинності. Всупереч усьому злочини поповнюються. Всі, аби додати свій внесок у формування спільного добра, повинні працювати, в міру своєї компетенції, для надання можливості засудженим спокутувати свої провини, як щодо окремих осіб, так і у відношенні до суспільства. Такий процес ґрунтується на дозріванні у відчутті відповідальності. Нічого із цього не слід вважати утопічним.»

З Послання Папи Івана Павла II

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336