build professional website

Пошук по сайту

Відбулося засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України


На засідання були запрошені представники Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України; Управління ВР командування штабу Сухопутних військ Збройних Сил України; Об’єднаного оперативного командування Збройних Сил України; капелани-миротворці.

На засідання Ради від Української Греко – Католицької Церкви був запрошений о. Михайло Сукмановський, який у 2007 році здійснював своє душпастирське служіння у миротворчому контингенті в Косово.

Отець Михайло поділився здобутим досвідом під час служіння в миротворчому контингенті та висловив свої пропозиції щодо того, як можна ефективніше готувати представників Церков до миротворчого служіння. Владика Михаїл (Колтун), керівник відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, зокрема наголосив на тому, що капелан, котрий приналежний до однієї чи іншої конфесії мусить бути відкритим на служіння представникам інших конфесій чи віросповідань. "У військових формуваннях ми повинні розпрацьовувати екуменічний підхід", - відзначив владика.

Щодо питань, які розглядались на Раді були ухвалені такі рішення:

- Випрацювати спільними зусиллями Методичні рекомендації, які будуть містити механізм підбору та посадові інструкції капелана- миротворця;

- звернутись до Міністра оброни України з клопотанням про включення військового капелана до складу миротворчого контингенту у Ліберії.

Наступне засідання ради відбудеться 19 листопада і темою його має бути «Функціонування каплиць і храмів на території військових частин (установ та організацій) для задоволення релігійних потреб військовослужбовців Збройних Сил України різних віросповідань».



о. Любомир Яворський, секретар Ради у справах

душпастирської опіки при Міністерстві оборони України

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336