build professional website

Пошук по сайту

Із життя Відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур

Преосвященний владика Михаїл (Колтун), Керівник Відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, виступив в Академії Міністерства внутрішніх справ перед численною аудиторією курсантів. У промові Владика розповів про "велику потребу відчувати нам один одного помічним, ділитися братньою любов’ю, в ближньому бачити брата свого, - це головні моменти нашого життя, адже кожен з нас виховує в собі дух правоохоронця". Отець Любомир Яворський, референт Відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, представив присутнім працю відділу, а також перспективи його діяльності. 

Подібна зустріч відбулася у неділю, в день Зіслання Святого Духа, у військовій частині на території Міністерства оборони України з особовим складом військового персоналу. Отець Любомир розповів про свято Трійці, а також заохотив присутніх військових "молитися до Святого Духа, адже Духа правди, Духа терпеливості, Духа жертовності є дуже потрібно для військовослужбовців". 

Метою таких зустрічі, за словами о. Любомира, є "налагодження добрих відносин з військовими та правоохоронцями, роз’яснення їм роль і місії капеланства в їх діяльності і це в майбутньому має відкрити нові можливості для спільної праці". 

Кількома днями пізніше, відбулася зустріч у Вінниці на телерадіокомпанії, з якою Патріарший Відділ у справах душпастирства силових структур співпрацює у напрямку висвітлення різних подій за участю, як військових, так і капеланів. Вінницькі журналісти зняли фільм про міжнародне військово християнське паломництво до м. Люрд (Франція) в цьому році, який і презентували Відділу. Владика Михаїл (Колтун) висловив щиру подяку за це, відзначивши: «Ваша праця є надзвичайно важливою в нашому теперішньому суспільстві, адже Ви привертаєте увагу громадськості до найважливіших проблем, зокрема, питань Українського війська. Я надзвичайно оцінюю Вашу зацікавленість темою військового душпастирства та увагу до цих важливих проблем. Щиро вдячний, зокрема, за активну участь у висвітленні перебігу Міжнародного військового паломництва до міста Люрд». 

Відтак, з нагоди завершення Паломництва до м. Люрд Владика Михаїл (Колтун) виступив у прямому ефірі перед слухачами національного радіоканалу «Культура». Владика розповів слухачам про роль капелана у житті військового, про те, які напрямки діяльності відділ у справах душпастирства силових структур України провадить для задоволення релігійних потреб військовослужбовців. Владика розповів про перебіг паломництва і про те, як в паломництві стає помітною роль військового капелана у житті військового. На завершення програми Владика зауважив, що з огляду на численні дзвінки в студію і поставлені питання, тема військового душпастирства є дуже актуальною і цікавою у нашому суспільстві. 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336