build professional website

Пошук по сайту

ІІІ Всеукраїнське паломництво працівників Державної пенітенціарної служби України до Унівської лаври

У проповіді він зазначив: «Справжній хрест – це усе наше життя. Це хрест який ми відчуваємо у сімейному житті, у подружжі, у вихованні дітей, у несенні своєї служби… Мудрістю хреста ми маємо долати життєву дорогу, щоб з розумінням йти на зустріч труднощам і тим насадити в серці Божу любов. Пресвята Богородиця, яка прийняла волю Божу, прийняла і хрест. Вона є нашою вихователькою в любові, яка досвідчується через терпеливість зношення труднощів і тягарів».

Представники управлінь Київської, Черкаської, Одеської, Луганської, Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської областей – всього близько 150 осіб – принесли свої молитви і благання до чудотворного місця, де зберігається одна з найбільших святинь України – Унівська ікона Богородиці. Традиційно проща розпочалася у місті Перемишлянах у храмі, де душпастирював Блаженний Священомученик Омелян Ковч, знаний як «парох Майданека». Після Молебну до Священомученика Омеляна колона прочан вирушила до Унева. Серед прочан були також члени родин пенітенціарних службовців, в’язничні душпастирі.

Поруч зі своїми співслужбовцями прощу звершували чільні офіцери обласних управлінь ДПтС заступники з соціально-виховної та психологічної роботи майор Іван Слопак (Управління ДПтС України у Львівській області), майор внутрішньої служби Ольга Джус (Управління ДПтС України у Львівській області), майор внутрішньої служби Роман Костриба (Управління ДПтС України у в Івано-Франківській області). Подорожуючих зустрічали величні дзвони.

Увечері акафістове моління перед Унівською Чудотворною іконою Богородиці, панахида за усопших на чернечій горі, нічні чування, проповіді отців створили атмосферу духовного зосередження та радісного оновлення, дали нагоду поглибити розуміння свого християнського покликання і духовну наснагу, якої так потребує кожний пенітенціарний працівник. На честь 20-ї річниці відродження державності України представники пенітенціарної служби підготували самодіяльні мистецькі програми, що прозвучали на співочому майданчику біля чудотворного джерела.

27 вересня у Свято-Успенському храмі була відслужена святкова Утреня та Божественна Літургія, яку очолив ієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу УГКЦ з питань душпастирства у пенітенціарній системі України. Про духовність та значення почитання Церквою Чесного Хреста Господнього говорив у проповіді після Євангелія й ігумен монастиря високопреподобний отець Теодор (Мартинюк): «Хрест є знаком примирення і прощення, яке Господь розпростер на всіх без винятку людей і цей дар нам треба лише прийняти».

Після Літургії зі словами привітання до прочан звернувся о. Григорій Драус, головний капелан Римо-Католицької Церкви в Україні. Він вручив представнику кожної з пенітенціарних установ, яка була представлена паломниками,іконописне розп’яття Господа нашого Ісуса Христа. Водосвятний молебень, молитва за Україну та святкова трапеза завершили прощу. На згадку про участь у прощі кожен учасник отримав грамоту прочанина від ігумена монастиря.

Пенітенціарне Душпастирство УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336