build professional website

Пошук по сайту

Паломництво учасників АТО та їхніх родин до Польщі

Традиційно у перший тиждень листопада християни східного та західного обрядів відзначають поминальні дні, під час яких відвідують могили померлих родичів, друзів, воїнів, моляться за упокій душ загиблих та невинно убієнних.

У період 6-8 листопада 2017 року за сприянням керівника департаменту патріаршої курії УГКЦ у справах душпастерства  силових структур України Владики Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського,  та  голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Михайловича  Синютки відбулася молитовна проща учасників АТО та їхніх родин до Польщі. Метою даної прощі  було вшанування пам’яті  сучасних та колишніх героїв, які загинули у боротьбі  за волю України, відвідини військового поховання  українських військових,  молитовний подячний дарунок Матері Божій, яка охороняє наших військових від ворожих куль на Сході України.

СВІТЛИНИ 

Учасниками паломництва стали учасники АТО та військовослужбовці з мм. Сокаль, Броди, Червоноград, Рівне, Луцьк та Здолбунів. Паломництво розпочалося у катедральному соборі Св. Ап. Петра і Павла м. Сокаль,  настоятель якого, директор БФ «Карітас»-Сокаль, митрофорний протопресвітер  о. Ярослав Кащук молитовно супроводжував групу.  У перший день паломники відвідали м. Перемишль у Польщі та відслужили панахиду на військовому українському кладовищі у с. Пикуличах, де поховані  українські військовополонені  УГА, армії УНР  та члени УПА.  Опісля відвідали замок XVII ст. у  м. Ланцут.

Другого дня на учасників поїздки чекала захоплююча подорож Краковом, екскурсія Вавелем. А ввечері паломників гостинно приймала  новостворена громада  Української Греко-Католицької Церкви у м. Ченстохова на чолі з парохом о. Ростиславом Какапичем.

На ранок третього дня, паломники молилися на Ясній Горі в Санктуарії  Матері Божої Ясногірської перед чудотворним образом (ікона Белзської Божої Матері).  Була відслужена Свята Літургія перед чудотворним образом Божої Матері та подячний молебень в каплиці Божого Милосердя.  Місце Ясна Гора - найбільший паломницький центр Польщі, на якій молилися разом з тисячами вірних  Папа Іван Павло II, Папа Бенедикт XVI, Папа Франциск. По дорозі назад паломники відвідали розвалини замку в м. Ольштин. 

Духовно збагачені учасники АТО повернулися додому і щиро вдячні за сприяння і фінансову підтримку  в організації поїздки голові Львівської ОДА п. Синютці Олегу Михайловичу та Єпископу Сокальсько-Жовківському Михаїлу Колтуну.

Керівник групи, М. Яремчук

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336