build professional website

Пошук по сайту

Семінаристам розповіли про капеланське служіння в умовах бойового протистояння

У середу, 5 липня, отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур, зустрівся з семінаристами – учасниками спецкурсу місійного служіння, який цими днями за організації Пасторально-місійного відділу УГКЦ відбувається в Івано-Франківську.

Під час зустрічі священик розповів семінаристам про початок свого капеланського служіння і роль капелана в житті військовослужбовців. Особливу увагу отець Любомир зосередив на особливостях капеланського служіння та діяльності Департаменту в умовах бойових дій на сході України. Також священик поінформував про те, що офіційно військове духовенство вже працює у трьох силових структурах – Національній гвардії, Збройних силах та Прикордонній службі України.

Капелан закликав семінаристів долучатися до Центрів душпастирства військовослужбовців, які діють при семінаріях та брати активну участь у служінні українським військовим.

«Важливо, щоби під час семінарійного життя ви відкривали для себе світ військовослужбовців, і, можливо, завдяки цьому, відкриєте в собі покликання бути військовим капеланом», – сказав отець Любомир.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336