build professional website

Пошук по сайту

У Мадриді відбулася XXI Міжнародна конференція військових капеланів

Відкриваючи конференцію у військовому Кафедральному соборі, військовий Єпископ Іспанії Ян дель Ріо зазначив, що «ціль нашої зустрічі є спільний досвід і пошук дороги, щоб служіння, яке капелани здійснюють у війську формувало з військових охоронців миру».

Основними темами для обговорення під час конференції стали: релігія Культур і громадянське суспільство; внесок Cв. Престолу у питання Людської гідності в ООН; право свободи віросповідання та повага до військових традицій і цінностей; необхідність присутності капелана в армії з точки зору військового та ін.

Під час конференції багато дискутувались питання, пов’язані з культурою і традиціями військових, особливо гострими були теми щодо щоденної служби капеланів під час збройних конфліктів, наприклад в Афганістані; чи інше – питання, пов’язані з гуманітарною допомогою жертвам, які потерпіли від землетрусу на Гаїті.

Ці питання є однаково актуальні для різних країн та різних релігій і те, що є така площадка для обговорення тих питань, які цікавлять капеланів з різних куточків Землі багато в чому сприяє їхньому вирішенню чи виробленню підходів до їх можливого розв’язання. У 2011 році така конференція відбудеться у Празі (Чехія).

За словами Владики Михаїла (Колтуна): «Важливою для Української Греко-Католицької Церкви, та й для України загалом, участь, уже втретє, у військовій конференції світового та міжрелігійного масштабу. Це дозволяє бути нам частиною цього співтовариства, яке багато в чому може допомогти дати нам відповіді на питання організації капеланства всередині нашої держави».

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336